Sedím na pohovce v obýváku a s pohledem na stěnu fotek vzpomínám na naši svatbu, na první měsíce se Štěpánkem i na všechny ty krásné cesty do zahraničí, které mi toho tolik daly. Přinesly mi mnoho cenných zkušeností a v mnohém mě i změnily. Daly mi totiž nový pohled na svět a ač se některé země mohou zdát svým vzezřením a kulturou velmi podobné, pro mě jsou zcela jiné. Každá mi totiž do života přinesla něco nového, v každé z těchto zemí jsme poznali odlišný pohled na svět a každá z nich ve mě zanechala jiný pocit. Kdybych tu dnes měla vylíčit všechny ty pocity, které teď díky pohledu na všechny ty fotky cítím, asi by tento článek nebral konce a svým tématem by se sem ani nejspíš nehodil. Jednu vzpomínku bych Vám však ráda vylíčila. Je totiž provoněná kořeněnou chutí Seychelských ostrovů a zároveň je i velkým překvapením, kterým pro nás kuchyně těchto ostrovů byla!
Díky rozmanitosti ryb, kterých je zde opravdu široká škála, jsme zde mohli prohloubit naši lásku k rybám. Ochutnali jsme zde ryby, které jsme doposud neznali a při dalších cestách se k nim rádi vracíme, protože už víme, jak moc jsou dobré. Velmi nás tak oslovil například red snipper, který je tu hojně konzumován a kterého jsme si teď po pár letech mohli znovu užít na nedalekých Maledivách. Stejně tak jsem si zde zamilovali například i King fish, kterou jsme ochutnali na Aitutaki a určitě nemůžu opomenout tuňáka, kterému jsme propadli právě na těchto ostrovech a kterého si díky nim čas od času rádi dopřejeme i doma.