FRIED NOODLE ROSHI WITH HIKI-MAS

4.3K

Ať už jsme se v Malé vydali kamkoliv, vždy jsme skončili na místním trhu, abychom prozkoumali ještě neobjevená zákoutí tak fascinujícího místa. Občas jsme přišli ve chvíli, kdy rybáři zrovna vytahovali z lodí obrovské tuňáky, které přenášeli na sousední rybí trh nebo v momentě, kdy prodejci rozložili nekonečný zástup svých stánků, aby v nich prodali čerstvá maledivská manga. Krásně to tu vonělo exotickým ovocem a různými druhy kořenících směsí, kterým nešlo odolat. Bylo tu však i místo, které už tak krásně nevonělo, i přesto bylo velmi zajímavé. Bylo to místo plné sušených ryb, mezi kterými hráli jednoznačně prim sušené plátky tuňáka hiki-mas. Tehdy jsme si říkali, jak asi takové kousky masa zpracovávají a jak je asi používají. To jsme totiž ještě netušili, že večer sušeného tuňáka ochutnáme ve vynikající variantě tradičních maledivských nudlí Roshi!

Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 35 minut
  • 15 minut příprava surovin,
  • 10 minut vaření nudlí,
  • 10 minut finální vaření pokrmu.

Co budete potřebovat (na dvě porce):

  • 1 balení nudlí,
  • 2 vejce,
  • 200 g sušeného tuňáka,
  • 1 velká cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 střední mrkev,
  • 1 žlutá kapie,
  • 1 zelená kapie
  • 2 natě z jarní cibulky,
  • 1 chilli paprička,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 lžíce sojové omáčky,
  • 1 lžička kurkumy,
  • pepř,
  • sůl.

Postup:

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme, mrkev nakrájíme tenké plátky, kapie na malé kousky, chilli papričku na drobno, nať jarní cibulky na kolečka a tuňáka na menší kostky.
  2. Nyní si v pánvi wok rozpálíme olej, na kterém necháme mírně zesklovatět cibuli, poté přidáme utřený česnek, nakrájenou mrkev a kapie a zprudka je orestujeme. Když je zelenina orestovaná přidáme k ní tuňáka a při mírném ohni jej necháme prohřát.
  3. Ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí vodě nudle dle návodu.
  4. Zatímco se směs s tuňákem prohřívá, přidáme k němu ostatní ingredience, které nám vytvoří sos, tedy rajčatový protlak, sojovou omáčku, kurkumu a dle chuti sůl a pepř a celou směs pěkně promícháme. Pokud není omáčka dostatečně tekutá, přidejte do směsi trochu vody. 
  5. Než se omáčka dovaří, usmažíme si na jiné pánvi dvě volská oka.
  6. Na závěr do směsi přidáme nudle a nať z cibulky, mírně je s omáčkou promícháme tak, aby se nám nudle nepolámali a můžeme je servírovat. Nudle servírujeme v misce na vrchu dozdobené volským okem.


Zapojte se do konverzace

  1. All About Candy's Life says:

    To jídlo vypadá dobře ! Rozhodně to musím uvařit! Miluju nudle a určitě to udělám s udon ♥ Děkuji za TIP

    allaboutcandyslife

    1. Markéta says:

      Jsme moc rádi, že vás jídlo zaujalo. A budeme velmi rádi, když dáte vědět, jak Vám chutnalo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena