Ať už jsme se v Malé vydali kamkoliv, vždy jsme skončili na místním trhu, abychom prozkoumali ještě neobjevená zákoutí tak fascinujícího místa. Občas jsme přišli ve chvíli, kdy rybáři zrovna vytahovali z lodí obrovské tuňáky, které přenášeli na sousední rybí trh nebo v momentě, kdy prodejci rozložili nekonečný zástup svých stánků, aby v nich prodali čerstvá maledivská manga. Krásně to tu vonělo exotickým ovocem a různými druhy kořenících směsí, kterým nešlo odolat. Bylo tu však i místo, které už tak krásně nevonělo, i přesto bylo velmi zajímavé. Bylo to místo plné sušených ryb, mezi kterými hráli jednoznačně prim sušené plátky tuňáka hiki-mas. Tehdy jsme si říkali, jak asi takové kousky masa zpracovávají a jak je asi používají. To jsme totiž ještě netušili, že večer sušeného tuňáka ochutnáme ve vynikající variantě tradičních maledivských nudlí Roshi!
- 15 minut příprava surovin,
- 10 minut vaření nudlí,
- 10 minut finální vaření pokrmu.
Co budete potřebovat (na dvě porce):
- 1 balení nudlí,
- 2 vejce,
- 200 g sušeného tuňáka,
- 1 velká cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 1 střední mrkev,
- 1 žlutá kapie,
- 1 zelená kapie
- 2 natě z jarní cibulky,
- 1 chilli paprička,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 lžíce sojové omáčky,
- 1 lžička kurkumy,
- pepř,
- sůl.
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme, mrkev nakrájíme tenké plátky, kapie na malé kousky, chilli papričku na drobno, nať jarní cibulky na kolečka a tuňáka na menší kostky.
- Nyní si v pánvi wok rozpálíme olej, na kterém necháme mírně zesklovatět cibuli, poté přidáme utřený česnek, nakrájenou mrkev a kapie a zprudka je orestujeme. Když je zelenina orestovaná přidáme k ní tuňáka a při mírném ohni jej necháme prohřát.
- Ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí vodě nudle dle návodu.
- Zatímco se směs s tuňákem prohřívá, přidáme k němu ostatní ingredience, které nám vytvoří sos, tedy rajčatový protlak, sojovou omáčku, kurkumu a dle chuti sůl a pepř a celou směs pěkně promícháme. Pokud není omáčka dostatečně tekutá, přidejte do směsi trochu vody.
- Než se omáčka dovaří, usmažíme si na jiné pánvi dvě volská oka.
- Na závěr do směsi přidáme nudle a nať z cibulky, mírně je s omáčkou promícháme tak, aby se nám nudle nepolámali a můžeme je servírovat. Nudle servírujeme v misce na vrchu dozdobené volským okem.
To jídlo vypadá dobře ! Rozhodně to musím uvařit! Miluju nudle a určitě to udělám s udon ♥ Děkuji za TIP
allaboutcandyslife
Jsme moc rádi, že vás jídlo zaujalo. A budeme velmi rádi, když dáte vědět, jak Vám chutnalo!