Květen však nebyl pouze o našem pečení pro hlavu státu, pekli jsme i pro Vás. Tentokrát v rámci květnového Restaurant day, který proběhl ve Vratislavicích u Liberce a na který jste neváhali za námi přijet až ze vzdáleného Hradce! Díky, že jsme Vás mohli vidět osobně! Účast na Restaurant day přinesla účast na další nově vznikající Liberecké akci zvané Tatrhy, která měla takový úspěch, že jsme se jí letos rozhodli zúčastnit dokonce dvakrát! Dvakrát jsme se zúčastnili i již zmiňovaného Restaurant day, tentokrát však z trochu jiného soudku, na ten prosincový jsme totiž byli pozváni jako “kuchaři” a uspořádali pro Vás tak cooking show na vlnách indonézské kuchyně. Některým však ochutnávání našich dobrot stále ještě nestačilo a tak jsme se po nepříliš dlouhém přemlouvání rozhodli napéct cukroví na zakázku. Ač jsme letos měli kapacitu na naše možnosti poměrně vysokou, byla k našemu neuvěření celá kapacita po pouhých 2 hodinách zveřejnění příspěvku o možnosti objednání beznadějně vyčerpána. Během prosince jsme tak pro Vás napekli téměř 50 kg vánočních dobrot, které zahrnovalo 9 858 kousků cukroví, 250 ks makronek, 703 ks perníků, 10 štol a 650 minizákůsků. V kuchyni jsme tak tento měsíc strávili nekonečných 157 člověkohodin a k tomu ještě dalších 19 hodin balili balíčky. To je celkem porce že? Ač jsme toho měli chvílemi plné kecky, stejně to za tu práci stálo. To vaše nadšení při předání balíčku a zprávy, které jste nám pak posílali po ochutnání, to je totiž ta největší odměna, kterou může bloger dostat a pro kterou to vlastně i děláme! Letos jsme toho napekli vážně hodně! Nesmím však zapomenout ani náš rozhovor pro rádio Český rozhlas Sever, to byla totiž teprve jízda! Asi Vám nemusím říkat, jak moc jsem byla nervózní, kord, když jsem v tom opět zůstala sama, jelikož Franta musel do práce. To se tak hold někdy přihodí. Na druhou stranu si vyšetřil volno na různá blogerská pozvání, které jsme během roku absolvovali. Skvělý byl například workshop v Créme de la Créme (článek ZDE) nebo ochutnávky v restauraci La Loca (článek ZDE), kterou jsme absolvovali hned dvakrát, jednou pro letní a podruhé pro podzimní menu. Díky blogu jsme získali možnost setkat se skvělým šéfkuchařem Mirkem Kalinou nebo také ochutnat zcela unikátní skotskou whisky Chivas Regal Icon, která je namíchána z několika vzácných druhů whiskey, kde některé z nich pochází z již neexistujích palíren. Nikdo jiný na světě už tedy nemůže vypálit stejnou whiskey. Nedostupnost vstupních surovin se podepsala na exkluzivitě této lahve a zaručila jí čestné místo v oblasti investičních příležitostí. Byl to vážně nevšední zážitek!
Ať máte i ten následující rok tak hezký! Moc vám to přeji, Markét!
Štěpánek je kouzelné miminko!
Helena
Moc děkujeme, také přejeme do nového roku jen to dobré!
Moc povedený blog,ráda čtu a myslím vždy na svou babi :o),nádherná nálož cukroví, jste moc šikovní,
přeji pohodový rok ve zdraví a lásce,ať Vám Štěpánek dělá radost :o) ♥
Děkujeme, jsme rádi, ze se líbí! Také přejeme pohodový rok 2017.
Wau, tak vy ste toho stihli velmi vela popri starostlivosti o dietatko. Držím palce, nech sa vám dari a nech drobček rastie a je zdravý.
Štýl ženy
Moc děkujeme. Krásný rok i Vám!