Jen co zima začne klepat na dveře, zvýší se frekvence naší konzumace teplých nápojů a opět přijde ta chvíle, kdy oprášíme recept na ovocný kompot mého dětství. Kompot plný vánočního koření a krásných vzpomínek. Vzpomínek na to jak mi jej dělala maminka před blížícími se Vánoci a na to jak byl mým dobrým společníkem ve chvílích, kdy jsem byla nemocná. Vždy mi zlepší náladu a navodí příjemnou vánoční atmosféru, které není nikdy dost! Pojďte vypustit vánočního ducha do svého příbytku s tímto rendlíkem plným jablek, pomeranče a granátového jablka.
Náročnost: Nenáročné
Doba přípravy: 30 minut
- 15 minut příprava surovin,
- 15 minut vaření.
Co budete potřebovat (5 porcí):
- 3 jablka,
- 2 pomeranče,
- 1 granátové jablko,
- šťáva z 1/2 citrónu,
- 1 l vody,
- 50 g medu,
- 1 celá skořice,
- 6 hřebíčků.
Postup:
- Do většího kastrolu nalijeme vodu.
- Jablka očistíme, oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a bubáky a takto připravená jablka vložíme do kastrolu.
- Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu.
- Přidáme med, šťávu z citrónu a koření a vše dáme na 15 minut vařit.
- Než se kompot uvaří, vyndáme z granátového jablka semínka, očistíme je, propláchneme a vložíme do již uvařeného kompotu.
- Kompot podáváme ještě teplý.
Také máte ovocné kompoty spojené s Vánocemi?