Když tak nad tím přemýšlím, ani si snad nepamatuji, kdy jsem krevety jedla poprvé, určitě však vím, že to byla láska na první pohled! V zahraničí je to moje záchrana, kterou si dávám, vždy když nevím co si z jídelníčku objednat a nikdy se mi nemůže stát, že by mě zklamaly. Trochu mi připomínají cestování a tak ve chvílích, kdy se mi po našich zahraničních dobrodružstvích zasteskne, zajdu do obchodu a nakoupím krevety. Cestou domů pak přemýšlím nad tím, jak je připravím tentokrát a vzpomínám na recepty, které jsme si vychutnávaly po večerech v restauracích u šumícího oceánu. Stejně jako dnes, kdy opět toužím poznávat dálky!
Co budete potřebovat (na 4 kapsy):
- 1/2 kg loupaných krevet,
- 1 velká kukuřice,
- 2 jablka,
- 1 pomeranč,
- 1 žlutá baby dýně,
- 100 g fazolek,
na zálivku:
- 1/2 citrónu,
- 100 ml bílého vína (polosuchého),
- 30 ml olivového oleje,
- 10 ml červeného balzamica,
- 2 stroužky česneku,
- hrst petržele,
- sůl,
- pepř,
- cukr na doladění chuti.
Nejprve si dáme do osolené vody vařit na 20 minut kukuřici. Do jiného kastrolu si stejně tak dáme vařit zelené fazolky. Poté si připravíme z alobalu měšce. Alobal nastříháme na čtverce o velikosti 30 x 30 cm. Do prostřed každého čtverce vložíme na kousky nakrájená jablka, pomeranč, dýni, uvařenou kukuřici a fazolky (do každého měšce ve stejném poměru). Přidáme krevety a kapsu zabalíme tak, aby do ní nešel vzduch. Kapsy dáme na rozpálený gril a dusíme je 20 minut. Ugrilovanou směs v kapse polijeme zálivkou, kterou jsme si připravili tak, že jsme do vína nalili balzamico a olivový olej, přidali šťávu z 1/2 citrónu, hrst nasekané petržele, utřený česnek, sůl, pepř a dle chuti cukr.
Doba přípravy 60 minut s náročností 1/5.
Vrámci tohoto článku jsme také slíbili vyhlášení soutěže o elektrický gril. Vyhlášení proběhlo v insta stories na Instagramu. Vítězem soutěže je Zuzana Brňová.
Mňam! Grilovánou zeleninu a ovoce mám moc ráda! 🙂 tohle mi v zimě bude chybět.
Nela z blogu Růžová rtěnka
Nám také!