Jsou dny, kdy si chceme od vaření oddychnout a tak čas od času nastane chvíle, kdy svěřujeme naše žaludky do odborných rukou. Jednak tak načerpáme novou inspiraci pro další vaření a zároveň si vychutnáme chvilku klidu v naší oblíbené anebo třeba i nově nalezené restauraci. Restaurací, kterou navštěvujeme rádi a často je irish pub Black horse. Tady to máme vážně rádi! Skvělá obsluha, příjemný interiér a bezkonkurenční jídla jsou tou nejlepší kombinací, kterou lze v oblasti stravování v Liberci najít. Zrovna před pár dny jsme sem zavítaly s mamkou a hned se nechali zlákat bramborovým krémem s koprem. Tahle polívka nás samozřejmě dostala na kolena. Skvělá kombinace brambor, kopru a smetany nás oslovila natolik, že jsem se rozhodla ji k dnešnímu obědu udělat znovu a tak trochu po svém.
Co budete potřebovat:
- 700 g brambor,
- 1 cibule,
- 1 a 1/2 l zeleninového vývaru,
- 1 hrst čerstvého kopru,
- 100 ml zakysané smetany,
- pepř,
- sůl.
Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a odstavíme. Dále si v hrnci osmažíme na másle na drobno osmaženou cibuli do změknutí. Poté přidáme scezené brambory a trochu je osmažíme. Takto připravené brambory zalijeme vývarem, přidáme kopr a chvíli povaříme. Dle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladký krém. Krém podáváme posypaný koprem a dochucený kysanou smetanou.
Doba přípravy 40 minut s náročností 1/5.