Dnes jsme se během naší každodenní procházky vydali do lesa za medvědem, abychom se nazásobili česnekem z jeho lesní zahrádky. Medvědí česnek je to totiž lahodná bylina, které v naší kuchyni není nikdy dosti. Díky tomu, že má tak všestranné využití, používáme ji prakticky do všeho. Oblíbili jsme si ji nejen jako pesto do těstovin, ale i jako bylinu do nádivek, pomazánek nebo placek. Dnes Vám ji představíme v té variantě, která je naše nejoblíbenější!
Co budete potřebovat (5 skleniček):
- 1 kg
- medvědího česneku,
- 100 g mandlí,
- 100 g kešu,
- 100 g parmazánu,
- 1/2 l olivového oleje,
- 2 lžíce soli (nebo podle chuti)
Očištěný propraný lehce osušený medvědí česnek několikrát překrájíme, aby se lépe mixoval. Listy posolíme a vložíme do mísy a spolu s ořechy, parmazánem a olivovým olejem dobře rozmixujeme. Směs napěchujeme do skleniček a na povrchu ještě dobře zalijeme olejem. Jedná se o pesto poměrně husté a jelikož má někdo rád řidší konzistence musí jej ještě více zalít olivovým olejem.
Doba přípravy 30 minut + doba trhání listů v lese. Náročnost 0/5.
To vypadá úžasně! Česnek miluju, ale s mírou! 😀 Navíc je zdravý, takže super! 🙂
http://basic-whitegirl.blogspot.cz/