Mrkvovo-celerová pomazánka, to už je taková ta pomazánková stálice, která se hodí jak na lehkou večeři, tak na kanapky, po kterých se na vašem párty stolu jenom zapráší. Tuto zeleninovou dobrotu doma děláme snad od pradávna a stále se mi neomrzela, ba naopak čím jsem starší, tím jí mám radši. Je to taková moje oblíbená vitamínová bomba a dnes Vám ji tu ráda připomenu!
Co budete potřebovat (2 osoby):
- 1 bageta,
- 3 mrkve,
- 1 menší celer,
- 200 g eidamu vcelku,
- 100 g bílého jogurtu,
- šťáva z 1/2 citrónu,
- sůl,
- pepř.
Na jemném struhadle si nastrouháme očištěnou a oloupanou mrkev, menší celer a sýr eidam. Do směsi přidáme jogurt, šťávu z citrónu a dle chuti sůl a pepř. Vše promícháme a namažeme na z bagety nakrájené kanapky.
Doba přípravy 15 minut s náročností 0/5.
Vypadá to nádherně a máš moc hezké fotky!
Mr. Kev
Tu znám, tu dělám a je skvělá.
M.
Od mé minulé návštěvy tu přibylo takkvých příšpěvků. Nestačím komentovat -(..ale je to jedna mňamka za druhou. Téšim se na další příšpěvky. Eva
Tohle mám moc ráda, díky za připomenutí, už jsem ji dlouho nedělala.
Mňam mňam, my doma dělame pouze celerovou pomazánku, mrkvičku mám moc ráda, rozhodně zkusím!
Vyzkouším…Díky za recept..Ila
Jo tak tuto pomazánku znám, jenom do ni dáváme ještě vajíčko na tvrdo které se najemno nastrouhá. Celkově děláme pomazánky celkem často, protože podporovat máslo za 50 korun se nám nechce (kdyby to nikdo nekupoval, tak si rozmyslí, zda to vyhodit nebo zlevnit na rozumnou částku).