Každé roční období je příznivé pro jiný druh plodin. Jaru vládne chřest, artyčok a pórek, a jelikož jsou v této době tyto potraviny v plné síle, měli bychom jejich síly využít, jak jen to jde a zařadit je do našeho jídelníčku. Jak si poradit s chřestem jsme se učili v nedělní Sandtnerkovské výzvě a dnes přišel čas zužitkovat pórek. Pokud hledáte inspiraci na rychlou, zdravou, lehkou a hlavně chutnou večeři, jste tu dneska správně!
Co budete potřebovat:
- 150 g rajských jablíček,
- 50 g pórku,
- 40 g slaniny,
- 10 g parmezánského sýra,
- sůl.
Recept podle Sandtnerky:
Červená, kulatá rajská jablíčka opereme, rozpůlíme, slupku opatrně sloupneme a jadřinec odstraníme. Pak je prolijeme vařící vodou. V kastrole rozehřejeme drobně nakrájenou slaninu, přidáme do ní rajská jablíčka, posypeme je dobře vypranými, drobně nasekanými pórky, osolíme a dusíme 10 minut. Posypeme strouhaným parmezánským sýrem a podáváme.
Je to prostě rychlá brnkačka. U nás nastala pouze změna v tom, že sýr jsme nestrouhali na vrch, ale přímo do směsi a na vrch nasekali pažitku. Směs jsme podávali na sucho opečené bagetě.
Doba přípravy 20 minut s náročností 1/5. Množství vydá pro dvě osoby.
to vypadá úžasně…