Už teď se nemůžeme dočkat, až se venku opět oteplí! Konečně budeme moci znovu na terasu vytáhnout gril a vykuřovat sousedy dýmem plným vůně lákavé večeře. Letní grilování nám opravdu chybí a tak jsme se dnešní vzpomínku pokusili proměnit v realitu! Sice bez grilu, ale za to s osvědčenými pomocníky: rozpálenou pánví a grilem v troubě.
Co budete potřebovat:
- 1 řepa,
- 1 mrkev,
- 5 kuliček růžičkové kapusty,
- 1 menší lilek,
- 1 palice česneku,
- 2 červené kapie,
- 10 rajčátek,
- olivový olej.
Zeleninu si nakrájejte na poměrově stejně velké kousky. Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a zeleninu na ní zprudka osmahněte. Poté ji vyskládejte do pekáče, mírně podlijte olivovým olejem a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 30 minut. Po 20 minutách dejte troubu na grilovací mod na 230 °C a pečte ještě 10 minut. Grilovanou zeleninu podávejte na zob samotnou nebo k večeři s opečenou bagetou potřenou bylinkovým máslem.
Doba přípravy 50 minut s náročností 1/5. Množství vydá pro dvě osoby.
Grilovanú zeleninu milujem !! 🙂
My blog : THE COLORFUL THOUGHTS
vyzera to uzasne! Hned by som si dala 🙂
To vypadá úžasně! 🙂
► CITC FASHION BLOG ◄
→ Join the Giveaway!
Wooou ten tanier vyzera veeeeľmi lákavo a na grilovačku vonku už netrpazlivo čakáme aj my :-)) Krásne Veľkonočné sviatky prajem.
Hmm, jak já miluju grilovanou zeleninu. Ale když o tom tak přemýšlím, nejen zeleninu, ale i maso, hermelín. Letošní premiéru už máme za sebou – grilovali jsme na Velikonoce! 🙂