Pokud jste dnes zatoužili po něčem chutném a zdravém, určitě vám padneme do noty. Dnes tu totiž máme opět pána zdravé výživy: Kuskus. Minutkové jídlo, které zasytí, ale přitom se po něm budete cítit lehcí jako pírko.
Po víkendu nám v lednici zbylo několik paprik a protože o vrásčitou papriku nikdo nestojí, rozhodli jsme se je zužitkovat než bude pozdě! Rádi kombinujeme různé chutě a rádi používáme pro Česko netypické suroviny, proto jsme se dnešní papriky rozhodli zapéct trochu po marocku a doufáme, že i vám se trefíme do chuti!
Co budete potřebovat:
- 3 červené kapie,
- 200 g kuskusu (záleží na velikosti paprik),
- 100 g kukuřice z plechovky,
- 1/2 lžičky mletého koriandru,
- 1/2 lžičky římského kmínu,
- 1/2 l hovězího vývaru,
- 1 stroužek česneku,
- olivový olej,
- sůl.
Omyté papriky rozpůlíme, očistíme od semínek a narovnáme do zapékací misky. Na pánvi si na mírném ohni rozpálíme trochu olivového oleje a nasypeme do něj kuskus. Než se nám kuskus opraží, rozehřejeme si vedle v kastrůlku hovězí vývar a nalijeme ho na zezlátlý kuskus v poměru 1:1,6 (Nevíš jak správně uvařit kuskus?). Do kuskusu zamícháme kmín a koriandr, scezenou kukuřici a dle chuti směs osolíme. Touto směsí plníme očištěné papriky a dohladka je zarovnáme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut.
Doba přípravy je 45 minut s náročností 2/5. Množství surovin vydá na 2 – 3 porce, záleží na velikosti paprik.
to vypadá naprosto božsky!
Ach, jak je to naaranžované, a ty barvičky!:) Musím ozkoušet.