Konečně přišel čas na to, představit vám jednou recept, který je od začátku do konce ryze náš. Jedná se o polévku, kterou dělám již léta a za ty roky je vypiplaná do nejmenšího detailu. Tato skutečnost ji zajišťuje úspěch u většiny strávníků a tak doufám, že i vy ji zařadíte mezi své oblíbence. Kdo neochutná, nepochopí! Navíc pokud ji ozdobíte toustem s kočičkou, určitě doma sklidíte úspěch jako já. Stejně jako u většiny mužů i ve Františkovi dřímá kousek dítěte a tak když udělám cokoliv s Mňakou, rázem spase i to co nejí, jako například syrové vejce.
Co budete potřebovat:
- 2,5 litru vody,
- 100 ml smetany na šlehání,
- 1 velká mrkev,
- 150 g celeru,
- 50 g kořenu petržele,
- kostka lučiny,
- sůl,
- pepř.
Do osolené vody dáme na menší kousky nakrájenou ostrouhanou mrkev, kořen petržele a očištěný nakrájený celer. Zeleninu vaříme až do té doby než nám zcela změkne. Poté přidáme lučinu a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Do polévky přilijeme smetanu a důkladně rozmícháme. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme jí trochou vodu. Na závěr polévku dochutíme solí a můžeme servírovat. Podávejte ji ještě horkou. Dle chuti můžete dozdobit petrželí a opečeným toustem, se mírně sirovým vejcem.
Polévka je určitě mňamka. Jen bych raději zkusila syrové vejce 😉
rozkošné a mnam!:)
Krásný název blogu – Neplecha na plechu- děkuji vám za vaši milou návštěvu, věřím, že moje návštěva u vás nebude poslední. Ráda, ač neplechami na plechu pokročilá se přiučím novým kouskům a chuťové buňky malinko polehtám něčím novým.
Hezký večer Iva
Ježis to je rozkošný 🙂 Mňam, hned bych si ji dala 🙂 Vypadá to úžasně, jsi šikulka 🙂
Ili Libertad
Jůů to vypadá skvěle, já se to snažila udělat ve tvaru srdíčka, ale hold jsem asi nešikovná 😀
Jééj, to je krásne! A určite aj chutné, mňam! ♡
♡ Purple smokey eyes ♡
Já teda nevím, co jsem udělala špatně, ale ta polévká mi přijde hodně řídká. Na krémovou polévku mi tam nesedí tak moc vody – 2,5 l.
Je možné, že jste zeleninu vařila krátkou dobu a voda se tak nestihla dostatečně vyvařit.