Už je to skoro měsíc, co u nás byli rodiče naposled a tak opět přišel čas je pozvat. Jelikož nás jako každou neděli čekala Sandtnerkovská výzva, raději jsme se nechtěli pouštět do ničeho náročného a tak jsme vsadili na jistotu, na karbanátky. Nechtěli jsme si totiž uříznout ostudu jako minule a jelikož karbanátky všichni dobře známe a všichni jsme je dělali snad stokrát, nemuseli jsme se obávat debaklu. Karbanátky podle paní Sandtnerové jsou trochu jinak položené, než jak jsme byli doposud zvyklí a proto u nás na blogu mají zaslouženě své místo!
Co budeme potřebovat:
- 250 g hovězího masa,
- 200 g vepřového masa,
- 100 g telecího masa,
- 50 g máčené housky,
- 30 g cibule,
- 40 g slaniny,
- 3 vejce (z toho 2 do sekané a jedno na potření),
- 4 zrnka pepře,
- majoránka,
- 1/2 citrónu,
- sůl,
- pepř,
- 10 g sádla,
- strouhanka,
- bílek na potření.
Recept podle Sandtnerky:
Připravíme si směs na sekanou pečeni. (Recept na sekanou pečeni: Hovězí, vepřové a telecí maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát na masovém strojku umeleme. Přidáme vodou namočenou housku, na sádle osmaženou, drobně nakrájenou cibulku, sůl, mletý pepř, trochu majoránky, citrónové kůry i šťávy, vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.) Směs rozdělíme na stejně velké části, každou zakulatíme a uděláme z ní centimetr a půl vysoké válečky, potřeme je rozmíchaným vajíčkem, obalíme strouhankou a nožem ozdobíme. Smažíme je v rozpáleném sádle z obou stran, celkem asi čtvrt hodiny.
Recept byl opravdu jednoduchý a tak během našeho vaření nedošlo k žádnému zádrhelu. Do karbanátků jsme doposud nebyli zvyklí přidávat slaninu a tato inovace nás zaujala. Slanina dodá karbanátkům na šťavnatosti a to nám zaručilo chválu od rodičů. Určitě doporučujeme tento recept vyzkoušet, protože jakomile ho ochutnáte, už nebudete karbanátky dělat jinak.
Celková doba přípravy 1 hodina 15 minut s náročností 1/5. Porce pro 4 osoby.
Mňam ♥ Vyzerá to božsky 🙂 Určite vyskúšam 🙂
CRYSTAL PEOPLE