- balení těstovin (nejlépe fusilli),
- 300 g naložené cizrny,
- 150 g naložené kukuřice,
- 2 rajčata,
- 20 černých oliv,
- zralé avokádo,
- hrst čerstvé petrželky,
- 5 lžic majonézy,
- kávová lžička kořeni Sumac,
- sůl,
- olivový olej.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a dle vaší chuti. My preferujeme variantu al dente. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme si avokádo, rajče, olivy a nasekáme petrželku. Poté scedíme cizrnu a kukuřici a vše vložíme do jedné mísy. Bokem si smícháme v menší míse majonézu se špetkou soli a Sumacem. Takto připravenou směs dáme do mísy s nakrájenou zeleninou a vše promícháme. Uvařené těstoviny scedíme a vmíchame do nich lžíci olivového oleje. Necháme je odležet na studeném místě, dokud nezískají pokoj obou teplotu a následně je vložíme do směsi se zeleninou a opět vše promícháme. Nyní už můžeme podávat, ale vždy myslíme na to, že těstovinový salát chutná nejlépe pořádně odleželý!
Už jsem ho dlouho nedělala a sliny se sbíhají 🙂
Díky za připomenutí, Klárka.
Testovinovy salaty miluju a co teprve cizrnu 🙂 takovy salaty bych ja mohla jist porad
Milujem cestoviny na každý spôsob ♥ Určite receptík vyskúšam 🙂
CRYSTAL PEOPLE
Milujem cestoviny na každý spôsob. Receptík určite vyskúšam ♥
CRYSTAL PEOPLE
Tohle mi nedělej.. Jsem hladová a líná..
Vypadá to naprosto senzačně, kruci!
Prolhaná Mrcha