Maminčina zahrádka letos oplývá nejrůznější zeleninou a my jsme tak celé léto zásobeni poctivou úrodou okurek, dýní a rajčat. Právě rajčata jsou nyní u nás na denním pořádku a já si jejich šťavnatost velice užívám. Dnes, když některá již některá z nich začala měknout jsem se rozhodla je využít na létem provoněnou polévku z pečených rajčat. Polévky z pečené zeleniny u nás totiž vždy hrály prim a tato jim jednoznačně vévodí. Zkuste ji také a uvidíte, že si ji také zamilujete.
Náročnost: Nenáročné
Doba přípravy: 45 minut
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 1/2 zeleninového vývaru,
- 10 rajčat,
- 1 červená kapie,
- 7 stroužků česneku,
- 1 velká cibule,
- 1 plná lžička římského kmínu,
- 1 lžička chilli,
- pepř,
- sůl,
- 150 g kozího sýru.
Postup:
- Rajčata rozčtvrtíme a zbavíme bubáku. Papriku rozpůlíme a zbavíme jadřince. Stroužky česneku očistíme.
- Plech polijeme trochou olivového oleje a na něj položíme připravenou zeleninu. Tu osolíme a opět pokapeme trochou olivového oleje. Zeleninu vložíme do trouby a pečeme na 180 °C 30 minut.
- Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme ji najemno. Poté ji necháme v hrnci na troše olivového oleje zezlátnout. Přidáme pečenou zeleninu, vývar, kmín, chilli a dle potřeby pepř a sůl. Vše 5 minut povaříme a poté dohladka umixujeme.
- Polévku podáváme spolu s opečenou bagetkou a dozdobenou kozím sýrem.