ŽAMPIÓNOVÝ KRÉM

29

Pokud nemáte rádi houby, po tomto receptu určitě budete. Já nejsem velkým příznivcem hub, ale k podzimu a naší kuchyni bezesporu patří, proto jejich sbírání zbožňuji, a když přijde jejich čas, ráda je i doma uvařím. Díky tomu zde na blogu najdete několik houbových receptů a dnes přidávám další. Tentokrát to nejsou klasické houby z lesa, ale žampióny, které mě v poslední době velmi baví. Zkuste s nimi tento krém, a pokud jste právě přinesly houby z procházky, klidně to zkuste i s nimi. Bude také vynikající!

ŽAMPIÓNOVÝ KRÉM

Porce 2 porce
Příprava 30 minutes

Co budete potřebovat

  • 400 g žampiónů
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 větvičky tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 100 ml zakysané smetany

Postup

  • Žampiony očistíme ubrouskem. Pět hub nakrájíme na plátky a dáme je stranou. Zbylé žampiony nakrájíme na čtvrtiny.
  • Bramboru očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme.
  • V hrnci rozpustíme tuk (Pro chuť je nejlepší máslo. Proto aby se nám však nepřipalovalo, je dobré přidat i trochu oleje.). Přisypeme žampiony a necháme je smažit zhruba 10 minut. Chvíli totiž trvá, než pustí vodu a hezky zezlátnou. Stejným způsobem současně osmažíme i na plátky nakrájené houby.
  • Když žampiony chytí barvu, přidáme do hrnce cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak vložíme i česnek a tymián.
  • Nyní vše podlijeme vínem a počkáme, než se zredukuje a odpaří alkohol. Pak přilijeme vývar, přidáme brambory, muškátový oříšek, sůl a pepř a necháme vše 20 minut vařit.
  • Nakonec vše dohladka umixujeme, dochutíme smetanou, dozdobíme žampiony a můžeme podávat.
Autor: Markéta
Chod: Polévka
Klíčová slova: Houby, Polévky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena