Strojkové cukroví mě velmi baví. Mám ráda jeho konzistenci, díky které jej nemusím vkládat pouze do strojku, ale také třeba do cukrářského sáčku a vytvářet tak nejrůznější tvary dle libosti. Máte to podobně? Pokud ano, věřím, že vás osloví tento náš nový recept.
MÁSLOVÉ STROJKOVÉ SUŠENKY
Co budete potřebovat
- 160 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkové pasty
- kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu
- 200 g hladké mouky
- ¼ lžičky kypřícího prášku
- 20 ml mléka
Postup
- Máslo utřeme s cukrem do nadýchané pěny. Přidáme žloutek a dobře jej do směsi zašleháme. Přimícháme jemně strouhanou citrónovou kůru a vanilku.
- Mouku promícháme s kypřicím práškem a poté ji prosejeme do misky. Přilijeme mléko a vše zpracujeme do konzistence lehce lepivého těsta (Těsto můžeme pak dle libosti obarvit. Nejraději barvím přírodně, tedy kakaem, kurkumou či čajem matcha. Použít však můžete i klasické gelové barvy.).
- Těsto přendáme do cukrářského sáčku a s jeho pomocí stříkáme na plech vyložený pečicím papírem libovolné tvary.
- Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 15 minut. Pak je dle potřeby dozdobíme cukrovou polevou.