CUKETOVÝ CHLEBÍČEK S ČOKOLÁDOU

A je to tady zase! Opět přichází období, kdy si od našich ze zahrádky pravidelně odnáším plným košík cuket. Doma pak vymýšlím nové možnosti, kde tuto zeleninu zužitkovat a každý rok se tak popasuji s něčím novým. Cuketa nabízí nespočet variant a je skvělé, že právě ona patří mezi ty plodiny, …

WROCLAW (3 dny ve VRATISLAVI)

Nikdy by mě nenapadlo, že nastane situace, kdy u nás frekvence cestování tolik poklesne. Jasně, v životě se může stát kdykoliv cokoliv, ale i přesto jsem vždy poznávání nových krajin brala jako velkou součást mne. Součást, které se snad nikdy nechci vzdát. A taky, že nevzdám! Poslední měsíce nám život postavil …

SMAŽENÉ NUDLE S HOVĚZÍM

Máte rádi čínské restaurace? A jaké jídlo si v nich nejraději dáváte? U nás mají asijská jídla své čestné místo. Vaříme je rádi. Rádi si je dopřáváme na cestách a rádi si na nich pochutnáme v místních i zahraničních restauracích. Právě v restauracích se inspirujeme ke zdokonalování pokrmů, které si doma připravujeme, …

KREVETY V KRÉMOVÉ OMÁČCE

Krevety jsou u nás doma velmi oblíbené, a proto s nimi vymýšlím stále nové varianty pokrmů. Spoustu jich najdete v našich knihách a několik i tady na blogu. Dnes bych k nim chtěla přiřadit tuto smetanovou omáčku z rajčat a paprik, ke které mě inspirovala naše cesta do Dubaje. Jaké krevety zvolit? Při …

PEČENÉ GRENAILLE S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Už jste se letos vydali hledat medvědí česnek? Věřím, že ano a pokud ne, určitě to napravte, dnes pro Vás totiž máme tip, jak s touto bylinou naložit. Nejen, že si z něj připravíme pesto, ale rovnou jej použijeme na pečené brambory. „Pečené brambory?“ Určitě i nyní řeknete, že na tom nic …

OHÝNKOVÉ CUPCAKY

Nedělní pálení čarodějnic si jednoznačně říká o to, připravit dětem nějaké zpestření ve formě tématické dobrody. V loňském roce jsem pro Vás ku této příležitosti připravila čarodějné klobouky (recept ZDE) a letos připravila něco dalšího. Tentokrát jsem vsadila na název události: „Pálení čarodějnic“ a dezert přeměnila v oheň. Pojďte se mnou opět …

MRKVIČKOVÉ RAVIOLI

Co si letošní tradiční velikonoční oběd udělat tak trochu netradičně? Už když jsme se před dvěma lety v Jižním Tyrolsku naučili na lekcích italské kuchyně připravovat „bombónkové“ ravioli, napadlo mě, až budou Velikonoce, zkusit je zpracovat ve stejném duchu jako mrkvičky. Letos jsem se do tohoto nápadu pustila a mám-li být …

VELIKONOČNÍ CUPCAKES S MERUŇKAMI

Je snad nějaký větší symbol Velikonoc, než jsou vajíčka? Vejce nejsou pouhou velikonoční dekorací, ale velkou symbolikou velikonočních svátků. Vejce totiž znamená nový život a nese zvěstování o hojnosti a znovuzrození. Pro mnoho z nás plní úlohu pokrmu, ale představuje i funkci daru, který koledníci vykoledují o Velikonočním pondělí. Právě díky …

DUHOVÁ BÁBOVKA

Bábovka je pro mě nedělní moučník plný vzpomínek. Připomíná mi moji babičku, která skrze ni vždy provoněla celý byt a navodila tak příjemnou atmosféru. Na kus bábovky přijela téměř celá rodina a spolu s čajem jsme tak strávili krásné odpoledne. Jsou to krásné vzpomínky a musím přiznat, že mi tyto chvíle …

PIVNÍ ROHLÍKY

Pivní rohlíky jsou česká klasika, o kterou tento blog rozhodně nemůžeme ochudit. Jsou voňavé, nadýchané, zlatavé a krásně křupavé. Jsou prostě hrdinou v bílém pečivu, po kterém rád sáhne každý z nás. Kdo neví, že v nich je pivo, asi by jej v jejich chuti hledal marně. Pivo v nich totiž cítit téměř není. Díky …

CHAFFLE SE SUŠENOU ŠUNKOU

Pokud jste milovníci sýra jako já, dnešní recept Vás velmi potěší! Myslím, že každý má rád spečený sýr. Tedy ty kousky, které při zapékání pokrmu sýrem stečou na pánev, nebo na plech, a tam se krásně do křupava vypečou. Ty já vždy s radostí odlamuji a dost si jejich konzumaci užívám. …

PASTA ALLA VODKA

Pasta alla VODKA? Ano, opravdu čtete správně! Dnes Vás vítám u receptu, ve kterém budeme používat vodku. Někteří se v tomto momentu možná leknou, někteří zajásají. Já jsem při prvním setkání s tímto pokrmem patřila do první z možností. Hned poté, co jsem pasta alla vodka ochutnala, jsem se přehoupla do skupiny druhé. …

VALENTÝNSKÝ KARAMELOVÝ FLAN

Flan, to je dezert, který se zamilujete. Nejenže je rychlý, velmi jednoduchý, ale hlavně patří mezi ty, na které máte ingredience snad vždycky po ruce. Nevěříte? Tak schválně… Máte doma vejce, cukr, vodu a smetanu? Věřím, že ano. Právě tyto ingredience jsou totiž základem toho nejbáječnějšího flanu. Flan, co to …

TOUSTOVÝ SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Toustový chléb je naše láska. Je ikonou tohoto blogu a stálicí naší nedělní snídaně. Připomíná mi naše cesty po Pacifiku a je mi tak krásnou vzpomínkou na líná rána v cizině. Samozřejmě nedám dopustit na klasickou „bílou“ variantu (Recept najedete TADY a TADY). Miluji i dětské verze na špaldový a celozrnný …

ČÍNSKÉ POMERANČOVÉ KUŘE (ORANGE CHICKEN)

Asijské recepty mají u nás doma své čestné místo. Jsou jednoduché, rychlé a chutné. Tradicí na našem stole je i vámi oblíbené kuře generála Tso (recept TADY), pocházející z USA či sladkokyselé kuře (recept TADY) z téže země. Dnes se prostřednictvím nového receptu podíváme přímo do Asie, tentokrát do Číny, kde má …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena