PERNÍČKOVÁ GRANOLA

Granola u nás nesmí nikdy chybět! Stále ji mám v dóze na lince, aby si ji kluci na snídani mohli kdykoliv přisypat do jogurtu, a když potřebuji narychlo vymyslet nějakou malou pozornost, vždy je rychlým řešením do balíčku pro děti. Granola má tak u nás čestné místo, a aby se neomrzela, …

KOKOSOVÉ KOULE/RAFFAELO KUŘÁTKA

Cukroví již dávno není pouze vánoční záležitostí, hodí se ke každé slavnostní příležitosti, a tak ani o Velikonocích nesmí na našem stole chybět. Byly časy, když jsme Velikonoce trávili pouze s mazancem a beránkem. V posledních letech však k našim pravidelným velikonočním dobrotám začalo patřit i cukroví. Často tak děláme perníčky, linecké, nepečené …

ZELENÝ BURGER

Velikonoce jsou tady! Již včera začal Svatý týden a jen co se nadějeme je tady velikonoční triduum, které začínám Zeleným čtvrtkem. Právě Zelený čtvrtek je dnem, kdy začínají ty pravé Velikonoce se spoustou zvyků. Znáte je všechny? Věřím, že ano. My se tu dnes ale zaměříme především na ten, který …

CELOZRNNÉ HOUSKY NA BURGER

Mám velkou radost z toho, jak moc jste si oblíbili náš recept na burgerové housky s příměsí mrkve (recept ZDE). Venku se pořádně ještě nestihlo oteplit a někteří z Vás už vytahují grily, aby si burger s touto houskou připravili. V poslední době mi od Vás přišlo několik fotek vašich burgerů s těmito houskami a já …

ARGENTINSKÁ PIZZA

Když pizzu, tak jedině tu argentinskou! Nebo radši italskou? Kdybychom před pár lety nepoznali naši kamarádku Natálku, jež pochází z Argentiny, asi těžko bychom kdy narazili na pojem argentinská pizza. Vždy jsme znali jen pizzu italskou a ač jsme tušili, že existují různé varianty pizz, v nejrůznějších státech světa kde je hojná …

CANDÁT S KRVAVÝMI POMERANČI

Jsou chvíle, kdy si chci pochutnat na dobrém jídle, a přitom v kuchyni strávit co nejméně času. V takových situacích jsou pro mě nejlepší volbou ryby. Na přípravu jsou totiž jednoduché a rychlé a vždy si na nich pochutnám. Stačí jen zvolit vhodnou marinádu, rybu nepřesušit a vynikající večeře je na stole …

HOUSTIČKY SE SLANINOU A SÝREM

Vždy, když jednou za čas upeču tyto pletýnky se slaninou a sýrem, vzpomenu si na svá školní léta, kdy jsem se ještě, než začne první hodina, stavovala v pekárně pro svačinu. Často jsem volila sladké pečivo, ale jednou za čas to chtělo změnu, a právě tou byly rohlíky, s nahoře zapečeným sýrem …

ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

Fondue je moje láska! Už když jsem v patnácti letech jako dárek dostala nádobu na fondue ve tvaru srdce, zamilovala jsem si ho, a pravidelně zkoušela různé variace tohoto pokrmu. Ještě větší náklonnost k fondue přišla ve chvíli, kdy jsem se poprvé podívala do Švýcarska. Vždyť právě zde má tento pokrm původ! …

PALMIERS

Palmiers, máslem provoněné sladké pečivo, kterému já na cestách nikdy neodolám. Ač není jeho původ zcela jasný, většina lidí se shoduje, že palmiers pochází z Francie. Právě zde totiž vznikla myšlenka laminování těsta máslem, které se hojně využívá pro přípravu croissantů, pain au chocolat či dánského pečiva. I palmiers jsou na …

BRAMBORY NA BOUCHAČKU

Brambory na bouchačku, bouchačky nebo taky rozšlápnuté brambory, ať už je nazveme jakkoliv, věřte, že si vždycky pochutnáte. Jsou totiž skvělé! Potěší Vás tedy nejen chutí, ale i tím, že jsou na přípravu jednoduché. Když jsem tyto brambory nedávno ukazovala na Instagramu, ani mě nenapadlo, kolik z Vás tento recept …

FALAFEL

Musím přiznat, že naděje na to, přichystat doma opravdu chutný falafel jsem už málem vzdala. Dlouho se mi nedařilo zachytit chuť vláčné smažené kuličky, kterou znám ze vzpomínek z našich cest po arabských zemích. Těsto se mi často rozpadalo, jindy bylo příliš blemcavé a když už drželo tvar a já …

PISTÁCIOVÉ STROMEČKY

Letošní Vánoce jsem se snažila na náš slavnostní stůl přijít i s něčím novým a tak jelikož mé chutě na pistácie byly opravdu veliké, rozhodla jsem se vymyslet krémem slepované cukroví plné právě těchto krásně zelených oříšků. Nacpala jsem je nejen do krému, ale i do těsta a navrch při …

HORKÁ ČOKOLÁDA

Horké nápoje neodmyslitelně patří k předvánočnímu období a já si proto pro Vás letos přichystala jeden z těch, který je u nás velmi oblíbený. Vánoční punč z bílého vína a Františkův chlapský vaječňák jsou samozřejmě stálice, která u nás v prosinci nesmí chybět. Aby však ani děti nepřišly zkrátka, připravuji …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena