Pekáč nebo plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Na začátku si připravíme mřížování. Do misky vložíme oba tvarohy, vyklepneme vejce, přisypeme vanilkový pudink a přilijeme mléko. Nyní vše promícháme tak, aby se suroviny spojily. Pak takto ochuceným tvarohem naplníme cukrářský sáček a na chvíli jej odložíme stranou.
Nyní začneme dělat těsto. Mouku prosejeme do větší misky. Přidáme k ní kypřicí prášek a kakao a vše umícháme do jednotné barvy.
Vejce rozdělíme do dvou misek. Zvlášť bílky a zvlášť žloutky.
Ke žloutkům přisypeme cukr a vyšleháme je do světlé, krásně nadýchané pěny (Šlehejte klidně i 8 minut, dokud není jejich objem alespoň dvojnásobný.). Nyní přilijeme mléko a olej a směs promícháme.
Bílky vyšleháme dotuha a pak je spolu se sypkou směsí přidáme do misky s vyšlehanými žloutky. Vše promícháme a následně nalijeme na plech. Těsto na plechu hezky rozprostřeme.
Troubu dáme vyhřívat na 170 °C.
Nyní vytvoříme mřížkování. Za pomoci cukrářského sáčku zdobíme těsto několika diagonálními pruhy od jednoho rohu k rohu protějšímu a pak tyto pruhy příčně překryjeme pruhy z vedlejšího rohu pekáče opět k protějšímu rohu.
Nazdobenou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 40 minut.