Nejprve si vypracujeme kynuté těsto. Do větší misky prosejeme mouku. Doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko a do tohoto mléka nadrolíme droždí. Okraj mouky posypeme solí, přidáme máslo a vše promícháme. Směs vysypeme na pracovní plochu a vypracujeme z ní hladké kompaktní těsto.
Těsto vložíme zpět do misky, přikryjeme jej a necháme ho 1 hodinu kynout.
Než těsto vykyne, připravíme si náplň. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V pánvi na troše rozpáleného oleje cibuli orestujeme. Přidáme prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájenou kapii a pancettu a vše chvíli restujeme. Když je paprika měkká a pancetta zlatavá, přilijeme passatu, přidáme oregano, sůl a pepř. Vše promícháme a 10 minut vaříme. Poté směs sundáme z plotny a necháme ji zcela vychladnout.
Mozzarellu nastrouháme nahrubo.
Vykynuté těsto vyválíme do tvaru většího obdélníku o velmi malé tloušťce. Těsto potřeme připravenou směsí a posypeme sýrem a pak jej po kratší straně srolujeme.
Plech vyložíme pečicím papírem.
Srolované těsto nití naporcujeme na 2 cm silná kolečky. Ta po jednom naskládáme na plech a necháme je 15 minut kynout.
Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
Vykynuté šneky potřeme rozkvedlaným vejce a poté pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut.
Ještě horké šneky poprášíme parmezánem a posypeme lístky tymiánu. Poté můžeme podávat.