Nejprve si odvážíme všechny suroviny. Budeme z nich totiž zadělávat kvásek, tak aby se nám gramy nepopletly. Do hrníčku nadrolíme droždí, přisypeme lžíci cukru, lžíci mouky a lžíci smetany. Z těchto surovin umícháme husté těstíčko, které necháme 15 minut kynout.
Zbylou mouku prosejeme de velké mísy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme zbylou smetanu, cukr, vyklepneme vejce a přendáme vykynutý kvásek. Na okraj mouky poklademe nakrájené máslo. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vložíme do misky, ve které ho necháme přikryté1 hodinu kynout.
Než těsto vykyne, připravíme si náplň. Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vsypeme je do rendlíku, přidáme cukr, skořici, vanilku a vodu a vaříme 5 minut, nebo tak dlouho, dokud jablka nezměknou. Pak je odstavíme, přimícháme máslo a ořechy (tři čtvrtiny množství). Poté necháme náplň vychladnout. Až poté přimícháme i vejce.
Když těsto vykynulo, vyválíme ho na 3 mm silný obdélník a pak jej po celé ploše namažeme náplní. Těsto po krátké straně srolujeme a následně naporcujeme na 12 stejně velkých dílů. Naskládáme je do malého pekáčku a necháme 15 minut kynout.
Vykynuté šneky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.
V menší misce umícháme cukr s mlékem a šneky touto polevou polijeme. Nakonec je posypeme zbylými ořechy a můžeme podávat.