Cibuli očistíme a od stopky ke kořínku ji přepůlíme a ve stejném směru nakrájíme na plátky.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a cibuli necháme zesklovatět.
Když cibule zavadne, přidáme cukr, med, tymián, bobkový list a pepř (Bobkový list a pepř je lepší do cibule vkládat v sáčku, zatímco tymián se rozpadne a stonky pak půjdou dobře vyndat, pepř se vyndává hůře.). Vše promícháme a necháme 5 minut karamelizovat.
Následně přilijeme víno a ocet, opět promícháme a při mírné teplotě vaříme zhruba 1 hodinu, nebo tak dlouho, dokud se téměř všechny tekutina nevypaří (Hotová směs není zcela suchá, trochu tekutiny zůstane, ale je jí jen málo a je výrazně hustější než na začátku.)
Z cibulové směsi vyndáme stonky tymiánu, kuličky pepře a bobkový list.
Džem ještě horký přendáme do vyhřátých skleniček, dobře je zavíčkujeme.