Mouku prosejeme a promícháme s cukrem. Pak ji přesypeme do mísy.
Studené máslo nastrouháme nahrubo a přidáme jej k mouce. Dále do mísy přijde tvaroh a žloutky.
Vše lehce vařečkou promícháme, pak přesypeme na pracovní plochu a zpracujeme do hladkého kompaktního těsta. Těsto necháme přikryté v lednici odpočívat zhruba hodinu.
Než si těsto odpočine, připravíme náplň. Mléko nalijeme do kastrolku, přidáme med a přivedeme směs k varu. Vaříme, než se med rozpustí. Pak přisypeme ořechy a ještě 3 minuty povaříme. Nyní směs odstavíme, přimícháme piškoty a rum a necháme zcela vychladnout.
Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj požadované tvary (například dýně). Připravíme jich tolik, aby byl počet lichý. Doprostřed poloviny z nich naneseme náplň. Okraje potřeme vodou, přikryjeme ji druhým dílem těsta. Okraje přitlačíme, aby kapsička držela a pak ji dozdobíme, třeba jako já lístky ze zbytku těsta (Každý kousek opět přilepíme vodou, aby držel.).
Připravené kapsičky pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 20 – 25 minut.