Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
FLORENTÝNKY
Porce
30
ks
Příprava
30
minutes
minut
Co budete potřebovat
180
g
krupicového cukru
60
g
medu
1
lžička
vanilkové pasty
125
g
másla
150
ml
smetany
300
g
plátkových mandlí
čokoláda na dozdobení
Postup
Cukr, med, máslo, vanilku a smetanu vložíme do většího rendlíku. Vše promícháme a při mírné teplotě přivedeme k varu.
Vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí, tedy zhruba 5 minut.
Nyní přidáme mandle, a do směsi je hezky zamícháme, aby byly dobře obalené. Vaříme další 3 minuty.
Směs rozprostřeme na menší plech vystlaný pečicím papírem. Rozprostřete ji rovnoměrně, vyvarujte se děr a také tomu, aby vrstva nebyla příliš tenká.
Směs pečeme při 180 °C zhruba 15 minut. Poté ji necháme zcela vychladnout.
Vychladlou placku na florentýnky vyjmeme z formy zbavím ji papíru a nakrájíme na malé tyčky, které na závěr můžeme namočit v rozehřáté čokoládě.
Chod:
Cukroví
Kuchyně:
Italská kuchyně
Klíčová slova:
cukroví, Itálie, Vánoce