Mouku, droždí a sůl promícháme ve velké míse. Poté přilijeme vodu a olej a vše promícháme v těsto, které nemá tvar a není tím pádem kompaktní. Vše přendáme do jiné mísy, kterou jsme předtím dobře vymazali olejem. Utěrkou jej přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
Nyní těsto přeložíme, díky čemuž se hezky zpevní. Z jedné strany ho tedy podebereme, natáhneme a přeložíme do středu. Takto pokračujeme ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech. Těsto překládáme 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením 4x.
Pak pomoučíme pracovní plochu. Těsto na ní vyklopíme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl lehce natáhneme a přesuneme buď na plech vystlaný pečicím papírem, nebo na plech na bagety. Zde jej necháme ještě 30 minut odpočívat.
Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Bagety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.
Poznámky
Ještě lepšího efektu dosáhnete pokud budete bagety péct na kameni. V tomto případě však nechejte kámen dobře vyhřát. Dejte jej tedy do trouby už před vyhříváním a vyhřívejte od doby dosažení teploty alespoň 30 minut, ne-li více.
Autor: Markéta
Chod: Pečivo
Kuchyně: Itálie
Klíčová slova: Kynuté těsto, PEČIVO, snadno a rychle