Máš chuť na něco rychlého, co tě zároveň po pracovním dni pořádně zasytí? Tak přesně taková je moje dnešní neplecha. Kombinace kuřecího masa a sýru s modrou plísní je lety prověřená, takže už dopředu víš, do čeho jdeš a co můžeš čekat. Jen já jsem trochu nečekaně zapomněl včera vytáhnout maso z mrazáku, takže se mi to dnes trochu protáhlo a my večeřeli až v devět hodin večer. Ale rozhodně to stálo za to!
Co budeš potřebovat:
- 2 kuřecí prsa,
- 5 brambor,
- 100 g nivy,
- 60 g žervé,
- 3 hrsti polníčku,
- 2 dcl bílého vína,
- olivový olej,
- čerstvá petržel,
- oregano,
- sůl,
- pepř.
Nejdřív si předehřej troubu na 220°C. Než se řádně prohřeje, tak si vylož plech pečícím papírem. Nakrájej brambory na půl centimetru tlusté plátky a smíchejte je trochou olivového oleje a jemně posol. Poté je vylož na plech. Peč 20-25 minut než hezky změknou a zezlátnou. Mezitím smíchej v misce sýr s modrou plísní, žervé a petrželku. Kuřecí řízky si nožem podélně nařízni, aby vznikly kapsy a poté je naplň sýrovou směsí. Na pánvi rozehřej olej a opeč na něm kuře, tak aby bylo dobře propečené a zezlátlo. Když je dokonáno, tak maso sundej z pánve a dej na ni rozehřát máslo. Potom přilej víno a dochuť bylinkama (já používám oregano). Až se směs řádně provaří, nasyp na ni polníček a chvíli ho prohřívej.
Ještě, že už jdu za chvilku na oběd, protože jídlo vypadá fantasticky 🙂 Kuřecího masa takhle s nivou bych se mohla ujíst