Jestli mi nějaká kuchyně přirostla k srdci, tak je to jednoznačně ta italská. Proč jen nežiji v Itálii!? Né snad, že bych nebyla patriot naší země, ale italská kuchyně mi narozdíl od té naší přijde jednoduchá na přípravu, chutná a nemám po ní pocit, že bych ji měla jít hned vyběhat. Mnoho lidí si pod pojmem italská kuchyně hned představí pizzu, u mě je to ale jinak. Za mě je italská kuchyně jednoznačně těstoviny a právě o nich bude dnešní recept!
Co budeme potřebovat?
- Rigatoni nebo jiné těstoviny které máte rádi (1balení),
- 20 malých žampionů,
- Hrst vlašských ořechů,
- Parmazán,
- Lžíce mascarpone,
- Větší hrst čerstvých listů bazalky,
- Menší hrst petržele,
- Olivový olej,
- Sůl.
Pokud máte všechny ingredience připraveny, můžeme spolu přistoupit k první obědové nepleše! Dnes budeme potřebovat hodně nádobí!
Jako první si dejte vařit těstoviny. Než se nám uvaří, opražíme si na suché pánvi vlašáky. Připravte si druhou pánev a rozehřeje na ní máslo. Nakrájejte žampionky na plátky a až se nám máslo rozehřeje šoupněte je k němu. Smažíme dozlatova. Vytáhněte tyčový mixér a ve vysoké misce rozmixujte čerstvé bylinky, mascarpone, nastrouhaný parmazán, opražené ořechy, olivový olej a sůl.
A jdeme do finále. Teď už jen sceďte těstoviny, zamíchejte do nich připravenou bylinkovou směs a žampiony i se šťávou z pánve. No a hurá na to. Dobrou chuť!
Mňam to vyzerá tak super !! 🙂
My blog : THE COLORFUL THOUGHTS
Páni, taková jídla miluju, tak to jsem tu dobře!
Díky za návštěvu u mě, sem se budu ráda vracet, Klárka.
Jůůů, to bych si hned dala.
Krásný víkend Jarka