Dnes jsem si pro tebe připravil dvě moje oblíbené pomazánky. Příprava je jednoduchá a rychlá. To je důvod, proč je mám tak rád. Obě jsem měl hotové do půl hodiny a kdybych málem nepodpálil barák, byly by pomazánky hotové ještě dřív. Ač se mi to nepřipouští lehce, musím přiznat, že jsem asi úplně první, kdo spálil papriku i s pečícím papírem pod ní. Po vysoce odborném hasičském zásahu, při kterém se mi podařilo vyprostit spálenou papriku ze spárů zuhelnatěného pečícího papíru, se už naštěstí žádný zádrhel nestal. Naštěstí u papriky použité v tomto receptu není problém, když jí někdo spálí na uhel, stačí ji pouze oloupat a nikdo nepozná, že se vám stala neplecha. Takže moje rada na závěr zní: Nečekej na to až skončí výměna manželek a jdi se na tu papriku podívat, jestli už náhodou není v plamenech.
Co budeme potřebovat na pomazánku ze sušených rajčat:
- 100g sušených rajčat,
- 200g lučiny,
- 3 lžíce bílého jogurtu,
- chléb,
- sůl.
Sušená rajčata nakrájej na menší kousky a smíchej je s 200 g lučiny, 3 lžícemi bílého jogurtu a špetkou soli. Celou směs rozmixuj tyčovým mixérem a pak už jen namaž na chleba.
Co budeme potřebovat na pomazánku z pečené papriky:
- 1ks červené papriky,
- 200g lučiny,
- 1 lžíce bílého jogurtu,
- chléb,
- zelenou petrželku,
- sůl.
Papriku dej do trouby předehřáté na 200°C a nech ji v 15 minut vstříc svému osudu. Poté ji vytáhni a dej ji do misky, kterou následně zabal fresh folií. Papriku nech pořádně zapařit. Po deseti minutách papriku vyndej, oloupej a nakrájej na menší kousky. Papriku smíchej s 200 g lučiny, 1 lžíci jogurtu a nasekanou petrželkou. Pak už stačí vše jen smíchat a opět namazat na chleba.
Každá z pomazánek vytvořená z toho množství vystačí na 4 chleby.
Páni, vypadá to fest lákavě. Jen já bych musela hodně násobit dávku 🙂
Krásný víkend, Klárka.