Velmi jednoduchý salát, na kterém se snad nedá nic pokazit. Jediné co je pro mě vždy překážkou, je věcně nespolupracující a vzdorující grantové jablko. Boj, který spolu v kuchyni čas od času svádíme končí jako vždy louží granátové krve, která během boje označkuje snad vše, co se v kuchyni nalézá (Samozřejmě i včetně svého pokořitele). Pokud však tento boj zvládnete bez úhony, objeví se na vašem listě oblíbených receptů úžasný a elegantní salát, který lze zvládnout v pár krocích a za minimální porci času.
Co budete potřebovat:
- 50 g špenátu
- 1 pomeranč
- 1/2 granátového jablka
- 50 g balkánského sýra
- hrst vlašských ořechů
- 3 lžíce vody
- lžíce olivového oleje
- lžíce citronové šťávy
- lžička medu
- pepř
Omyté špenátové listy a na malé kousky nakrájený pomeranč poskládejte na talíř nebo dejte do menší misky. Poté posypte připravovaný salát ořechy a jádry z granátového jablka. Přidejte nadrolený balkánský sýr a na závěr zalijte připravenou zálivkou. Zálivku si připravíte tak, že do širší skleničky nalijete 3 lžíce vody, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy a lžičku medu. Jemně posypeme pepřem a pak už jen vyšleháme vidličkou. No hned bych si dala do čumáku znova, ale bohužel nic nezbylo, protože toto je porce pouze na chuť a jenom pro jednoho.