Není tomu ani rok, co jsem prvně objevila zdánlivě potřebný plech na donátky. Bylo to v novozélandském Queenstownu, v jednom z místních marketů. Opuštěně vyčkával v regálu a doufal, že se dočká nadšence jako jsem já. Hned po letmém mžiku oka mě uhranul na tolik, že jsem v minutě zapomněla kde jsem a proč tu vlastně jsem. Zhypnotizována dokonalým plechem, jsem stála v oddělení bílých spotřebičů a čekala na svého muže s nadějí, že z mých očí zaručeně pochopí nutnost koupě tohoto plechu. No, samozřejmě to nepochopil a k mojí smůle se mi ho i přes příslib každodenních čerstvých donátků přesvědčit nepodařilo. Sice jsem nedokázala pochopit proč je takový problém koupit tento roztomilý plech, když do již dosti plné krosny se po troše násilí zaručeně vejde a při putování po horách nás bude obtěžovat pouhé tři týdny, ale musela jsem se s tím chtě nechtě smířit! Asi jsem nějakou dobu po tomto manželském rozporu působila poněkud naprdle a tak se mi po 10ti měsících pod stromečkem objevil pracně sehnaný donatkový plech. Malém jsem uronila slzu štěstí, že jsme se po tak dlouhé době opět setkali na druhém konci světa a jen co to bylo možné začala jsem zjišťovat, jak to s tím pečení donátku chodí.
No světe div se! Oni se vůbec nepečou! Oni se smaží! Zatleskala jsem si, abych umocnila svou hloupost a začala hledat recept na pečené donátky. Ten plech přeci na něco být musí! Na amerických serverech jsem naštěstí našla několik receptů a po celém měsíci zkoušení, vám konečně mohu představit mnou vyladění recept! Takže pokud jste na tom stejně špatně jako já a omylem se vám doma objevil stejný plech, mám pro vás recept, který vás zaručeně potěší!
- 200 g hladké mouky,
- 125 g másla,
- 120 ml mléka,
- 2 vejce,
- 1 lžíce sody,
- 150 g cukru,
- 50 g kakaa
- 2 zralé banány,
- Čokoládu na polevu a další zdobítka.
To vypadá báječně 🙂 Ráda vyzkouším, super tip 🙂
Jéé to je úžasné <3
Vyzerajú moc chutne! 🙂
Vďaka za recept ♥
BlueHost is ultimately one of the best hosting company with plans for any hosting needs.