Pro dnešek jsem si pro vás připravil jedno vyloženě nechlapské jídlo. Sice jsem se s vámi chtěl podělit a nějaký masitý recept, ale bylo mi vyčteno, že maso dělám pořád a že bych taky konečně měl udělat něco zdravého. Zdravého? To není moje parketa a popravdě řečeno mě ani jedno zdravě vypadající jídlo nenapadlo. Jelikož jsem však po prozkoumání lednice narazil na dva nevyužité lilky, mohl jsem Markéty přání splnit. Stačilo pár minut a s manželky pomocí jsem vykouzlil skvělé bezmasé jídlo, které mě kupodivu zasytilo a dokonce oslovilo natolik, že si zase někdy lilek bez masa rád udělám.
Co budeme potřebovat:
- 2 menší lilky,
- 3 rajčata,
- citrón,
- 200 g kozího sýra,
- salát polníček,
- hrst máty,
- olivový olej,
- 1 lžička koriandru,
- 1 lžička chilli,
- 1 lžička koření paprika,
- 2 stroužky česneku,
- sůl.
Omyté lilky se podélně rozpůlíme a každé půlce nakrojíme mřížku. Nakrájené lilky posolíme a necháme na utěrce vypotit. Troubu si předehřejeme na 200 °C a než se nám rozehřeje, připravíme si kořenící směs. Nasekejte si mátu na jemno a do misky k ní přidejte koriandr, chilli, papriku, česnek a šťávu z jednoho citrónu a olivový olej. Lilky touto směsí polijte a nechte v troubě zapéct 30 minut. Poté na lilek přidejte nadrolený sýr, pekáč zadělejte alobalem a nechte zapékat ještě dalších 5 minut. Než se lilek zapeče, připravte si omáčku z rajčat. Rajčata nakrájejte na malé kousky, které opečte zprudka na pánvi. Směs trochu osolte a přidejte trochu nastrouhané citronové kůry. Opečená rajčata rozmixujte s olivovým olejem v mixéru. Omáčku podávejte pod pečenými lilky spolu s čerstvým polníčkem.
Celková doba přípravy je 60 min s náročností 2/5. Množství pro 2 osoby
máš to moc hezky naaranžované, jistě i moc chutné to bylo 🙂
http://www.andie-chambers.com
To vypadá dokonale a takové chutě navečer áááá
To vypadá úžasně! Letím do obchodu pro lilek 🙂
Hezký večer, Klárka.
Sbíhají se mi sliny! Sice kozí sýr zrovna moc nemusím, ale určitě by se dal nhradit něčím jiným 🙂
http://www.piosek.blogspot.cz