Budapešťský trh Market hall jsme navštívili hned několikrát a tak nám nedalo zde nakoupit několik surovin, které by se nám mohli po návratu hodit k vaření. Nakoupili jsme nejen zeleninu ale i nejrůznější klobásy a pasty na přípravu maďarských jídel. Touha vyzkoušet pasty s kořením pálivé papriky na sebe nenechala dlouho čekat a dnes přišel její čas. Využili jsme ji při přípravě jednoho z národních maďarských jídel, leča.
Co budete potřebovat:
- 1 měkkou pikantní klobásu,
- 4 rajčata,
- 4 zelené papriky,
- 2 vejce,
- 2 cibule,
- olej na orestování cibule,
- koření paprika,
- sůl,
- pepř.
Cibule nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Až cibulka zesklovatí, tak přidejte nakrájenou klobásu a nechte ji chvíli osmažit. Poté přidejte nakrájené papriky a po chvíli i připravená rajčata. Mezitím než vám zelenina hezky změkne, rozmíchejte si v malé misce vejce a až bude zelenina dostatečně měkká, nalijte je do směsi. Na závěr lečo dochuťte paprikou, solí a pepřem podle vlastní chuti. My jsme směs dochucovali pálivou maďarskou pastou z paprik a rajčat, kterou jsme si přivezli z Budapešti. Lečo podávejte s čerstvým chlebem nebo bramborami.
to vypadá dobře:)
All About Everything