Tak v Maroku, tam jsme taky ještě nebyli, a tak si atmosféru této orientální arabské země doma navozujeme alespoň chutnou stravou, kterou hummus bezesporu je. Je to jednoduchá rychlovka, kterou si můžete dle vlastní chuti udělat snad na milión způsobů. My ho dnes podřídili jedné z našich nejoblíbenějších surovin, sušeným rajčatům, po kterých se můžeme doslova utlouci.
Co budete potřebovat:
- Konzerva naložené cizrny (400 g),
- 100 g sušených rajčat (nejlepší jsou ty z Kauflandu),
- 20 ml sezamové pasty Tahini,
- šťáva z 1/2 citrónu,
- 1 lžíce olivového oleje (+ olivový olej na zalití),
- 2 stroužky česneku,
- sůl,
- pepř.
Zcezenou cizrnu si dejte do vyšší misky, přidejte citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sušená rajčata, sůl, pepř, sezamovou pastu a lžíci olivového oleje a vše umixujte tyčovým mixérem v hladkou směs. Podávejte politou olivovým olejem a přikusujte osmaženou ciabattu. Hummus prostě nikdy nezklame!
Hummus mám hodně rád. Když budete mít cestu do Jeruzaléma, zkuste se zastavit zde:
https://www.jidlonacestach.cz/bistro-ben-sira-hummus-jeruzalem/
Skutečně nejlepší hummus, jaký jsem kdy v životě jedl.
Děkujeme za tip. Snad se nám podaří někdy do Jeruzaléma podívat.