Chleba s máslem k večeři? To je teda nuda! My jsme se těchto nudných večeří zbavili už dávno a je nám hej! Nebuďte tedy bez nápadu a pojďte si s námi udělat chutný rozpečený chléb, který vás zaručeně okouzlí. Jeho recept koluje na internetu už nějaký ten pátek a my si ho dnes upekli tak trochu po svém. Pojďte do toho s námi!
Co budete potřebovat:
- Celozrný chléb,
- 60 g másla,
- 4 cherry rajčata,
- 1 červenou cibuli,
- 1/2 hermelínu,
- 3 plátky goudy,
- 4 plátky šunky,
- 3 lístky bazalky,
- 1 stroužek česneku.
Chléb si prořezejte až ke spodní kůrce, tak abyste ji neprořízli. Je lepší mít chléb starší, čerstvý se špatně prořezává a mohli by se vám nařezané kostičky odlamovat, což nechceme! Změklé máslo si smíchejte s na drobno nasekanou bazalku a prolisovaným česnekem a chléb jím promažte ve štěrbinách. Poté štěrbiny prošpikujte nakrájenou šunkou, hermelínem, goudou, rajčaty a cibulí. Chléb si dejte na plech vystlaný pečícím papírem a šoupněte ho do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečte zhruba 8 minut, dokud se vám suroviny neprogrilují a podávejte ještě teplý.
Doba přípravy je 20 minut s náročností 2/5. Množství vydá pro dva, záleží na velikosti pecenu.
Včera jsem tento recept (pokud se tak tomu dá říkat 🙂 viděla na netu, určitě taky vyzkouším 🙂
Proč ne, rád zkouším nové recepty, nová jídla 🙂
Jojo tuhle lahůdku dělám taky, obzvlášť když se mi fakt nechce nic kuchtit.. a je to super "zobání" k večernímu filmu! 🙂
Michelle B