Poslední předkrm s parmezánským sýrem od paní Sandtnerové nás nadchnul natolik, že jsme se rozhodli více ponořit do této oblasti a vyzkoušeli podobnou obdobu, kterou paní Sandtnerová nabízí pod názvem koláčky s parmazánem. Pokud i vy holdujete parmezánskému sýru, neváhejte tento recept vyzkoušet, protože je ještě lepší, než ten minulý, který jste si mohli s námi uvařit minulý měsíc!
Co budete potřebovat:
- 250 ml mléka,
- 65 g másla,
- sůl,
- 80 g parmazánu,
- 140 g mouky,
- 2 vejce,
- žloutek na potření.
Recept podle Sandtnerky:
Mléko, máslo, sůl a parmazán necháme přijít k varu. Do vařícího nasypeme mouku a těsto mícháme, až se ani kastrolu, ani vařečky nechytá, a pak je dáme vychladnouti. Do studeného dobře zamícháme vejce a jeden žloutek. Plech potřeme máslem, z těsta uděláme lžící a kulatým nožem koláčky, potřeme je žloutkem, posypeme strouhaným parmezánským sýrem a rychle je upečeme v horké troubě. Teplé podáváme.
Tento recept je velmi jednoduchou a rychlou formu předkrmu, který vás na první kousnutí přesvědčí o své chutnosti. Postup jsme dodrželi a došli k požadovanému cíli. Pouze kulatý nůž se lžící jsme vyměnili za ruce a z rukou vypracovali malé kuličky, které jsme pekli v troubě vyhřáté na 190 °C 20 minut.
Poznámka:
- Během pečení překonejte svou touhu troubu otevřít, jinak vám uteče pára a koláčky se uvnitř zdrcnou.
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5. Množství vydá pro 4 osoby.