No jo, starý dobrý známý Aperol Spritz! Poprvé jsme ho ochutnali, když jsme plánovali naši svatbu, a od té doby se stal naším věrným společníkem na společenských akcích. Když nám tedy kamarádka (jejíž food blog rozhodně stojí za návštěvu) doporučila soutěž “Aperitivo Moment” hned nám bylo jasné, že do toho půjdeme taky!
Sice jsme se nikdy nesnažili o barmanskou kariéru, ale podobné soutěže nás k tomu třeba navedou, protože dnešní námi vymyšlený drink rozhodně stojí za zkoušku!
Co budete potřebovat na drink:
- 5 cl Aperolu,
- 10 cl sodovky,
- 2 cl pomerančové šťávy,
- led,
- pár zrnek granátového jablka.
Letošní ročník se nese v duchu předkrmů a my jsme k tomuto drinku zvolili, náš oblíbený překrm, který jsme tu na blogu už v obdobné variaci viděli. Řepa s kozím sýrem, na té prostě ujíždíme!
Co budete potřebovat na předkrm:
- 1 řepa,
- 1 plísňový kozí sýr,
- hrst salátu rukola,
- slunečnicová semínka,
- balzamiko.
Řepu uvaříme a nakrájíme na tenké plátky. Na tenké plátky nakrájíme i kozí sýr a na střídačku tyto dvě ingredience navrstvíme na sebe. Poté seřežeme okraje do trojúhelníkového tvaru, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme rukolu a vše zakápneme balzamikem!
Ano, přesně tento předkrm můžeme a věříme, že v kombinaci s Aperol drinkem bude chutnat i vám!
Miluju Aperol. Už vím, co dnes večer budu pít 🙂