Že na severu Čech bude koncem Dubna teplo, jsme si naivně mysleli snad už jenom my. A tak ač nás zima stejně jako každý rok trochu zaskočila, museli jsme se s nenadálou situací popasovat. Venku padají sněhové vločky a tak abychom neumrzli, proléváme se horkou čokoládou. A né jen tak ledajakou! Je nám jasné, že horkou mléčnou čokoládu zná úplně každý, ale horkou bílou čokoládu, tu známe jenom my! A tak pokud se s ní chcete taky seznámit, jste tu opět správně!
Co budete potřebovat:
- 1 krabičku čokolády Schogetten,
- 400 ml plnotučného mléka,
- skořici celou,
- badyán.
V kastrolku si pozvolna prohřejeme mléko se skořicí a badyánem. Pozor, mléko se vám za žádnou cenu nesmí vařit! Z prohřátého mléka vytáhneme koření, odstavíme kastrol z plotny a po jedné do něj házíme kostičky čokošky, které za stálého míchání v mléce rozpustíme. No a to je celé kouzlo! Přejeme příjemné zahřívání a hlavně dobrou chuť.