Dámy a pánové, Markéta se stále vzpamatovává z prodělané angíny a nemůže moc bránit. Tak jsem si říkal, že bychom si mohli udělat pěknou šňůru masových receptů! Včera jsem to bohužel neuhlídal a Market se nám vetřela do masového týdnu s neskutečně zdravým salátem. Pokusím se, aby se to už neopakovalo. Ale pojďme přejít k masové výzvě. Dnes je na řadě lety prověřená klasika, kterou všichni jistě dobře znáte. Jedná se “tatarák”, který je s oblibou připravován nejen restauracích, ale jistě i v mnoha domácnostech.
Co budete potřebovat:
- 200 g svíčkové,
- 40 g cibule,
- 3 zrnka pepře,
- 1 vejce,
- sůl.
Recept podle Sandtnerky:
Čerstvou syrovou svíčkovou uškarábeme nožem tak, aby v ní nebyly žádné kůžičky a žilky. Pak maso umeleme, aby vznikla jemná masová kaše. Osolíme ji, upravíme z ní kulatý biftek, položíme jej na talíř, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme syrové celé vajíčko nebo jen žloutek. Vejce osolíme, celý biftek opepříme a podáváme s nakrájenou syrovou cibulí.
Poznámky:
Né že by postup paní Sandtnerové byl nějak špatný, ale já jsem si ho upravil, tak jak ho mám rád. Postup jsem dodržel do bobu, kdy je maso naškrábáno, a jelikož jsem si na tom dal opravdu záležet, nebylo již třeba maso dále mlet. A pak jsem si ho upravil podle vlastní chuti.Maso jsem osolil, opepřil, přidal hořčici, wocestrovou omáčku, na hrubo nakrájenou cibuli a kapary. Na závěr jsem vše promíchal a podával s nasucho opečenými topinkami a česnekem.
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5. Množství vydá 1 strávníka.
Miluji tvoje fotky! Jsou skvělý stejně jako články!
http://www.jdeocestu.blogspot.cz
Vypadá to vážně nádherně! Ale bohužel pro mě syrové maso ne 😀 ale ty topinky- miluju a čím víc česneku, tím jsem spokojenější 🙂