Rychlá, chutná a
jednoduchá. Taková je jedna z nejklasičtějších českých omáček: koprová
omáčka. Mnohým z nás ji znechutila školní jídelna, ale jsou i tací,
kteří se nenechali odradit a koprovku mají rádi stále. My mezi ně
bezesporu patříme a proto Vám ji z chutí přinášíme v nedělní
Sandtnerkovské výzvě.
jednoduchá. Taková je jedna z nejklasičtějších českých omáček: koprová
omáčka. Mnohým z nás ji znechutila školní jídelna, ale jsou i tací,
kteří se nenechali odradit a koprovku mají rádi stále. My mezi ně
bezesporu patříme a proto Vám ji z chutí přinášíme v nedělní
Sandtnerkovské výzvě.
Co budete potřebovat (5 osob):
- 20 g másla,
- 30 g mouky,
- sůl,
- kopr,
- 10 g cukru,
- 1/16 litru octa,
- 3 lžíce kyselé husté smetany,
- 1 žloutek
Recept podle Sandtnerky:
Z másla a mouky připravíme světle žlutou jíšku,
zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme opraný, nasekaný kopr, podle
chuti osladíme, osolíme, okyselíme a před podáváním zamícháme do omáčky
ve smetaně zašlehaný žloutek.
zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme opraný, nasekaný kopr, podle
chuti osladíme, osolíme, okyselíme a před podáváním zamícháme do omáčky
ve smetaně zašlehaný žloutek.
Kopračku
děláme běžně trochu jinak, ale dnes jsme chtěli klasiku a tak jsme
postupovali podle receptu, jediné co jsme si neodpustili, tak jsme na
závěr přidali do omáčky celá vejce, která máme tak rádi. Omáčku jsme
podávali s domácím houskovým knedlíkem.
děláme běžně trochu jinak, ale dnes jsme chtěli klasiku a tak jsme
postupovali podle receptu, jediné co jsme si neodpustili, tak jsme na
závěr přidali do omáčky celá vejce, která máme tak rádi. Omáčku jsme
podávali s domácím houskovým knedlíkem.
Doba přípravy 35 minut s náročností 1/5.
Mňam!
Koprovku miluju. I když já raději s bramborama.