Zvěřina je jedním z nejkvalitnějších mas a vždy, když máme možnost z takového masa vařit, užíváme si to plnými doušky. Když jsme posledně dostali svíčkovou z mladého jelínka, rozhodli jsme se příliš neexperimentovat a raději vsadili na jistotu. Sůl, pepř a rozpálená pánev je přeci tím nejlepším, co jsme na něj mohli použít. Ke steaku jsme uvařili pyré z kořenové zeleniny, která chuť divokého jelena krásně podtrhla a tato kombinace nás tak naladila na příjemnou podzimní vlnu.
Co budeme potřebovat:
- svíčková z jelena,
- 5 brambor,
- 1 velká mrkev,
- 30 g másla,
- sůl,
- pepř.
Oloupané a nakrájené brambory si dáme vařit v osolené vodě s kmínem. Přidáme na malé kousky nakrájenou a oloupanou mrkev. Vše vaříme společně až do úplného změknutí. Uvařenou zeleninu rozmixujeme s trochou másla tyčovým mixérem.
Na plotýnce necháme rozpálit pánev a poté na ni vložíme maso, které opékáme z každé strany 4 minuty. Pokud máte chuť, je možné přidat na pánev pár snítek bylinek, které maso krásně provoní. Steaky solíme a pepříme až na závěr dle vlastní chuti. Šťávu, která z masa zbude, neopomíjíme a při servírování ji nalijeme na pyré.
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5.
Tak to vypadá naprosto dokonale! Z tvých fotek by šla udělat normálně kuchařka (což je i tak trochu mým snem). Jsou fakt jak od profesionála♥
http://www.jdeocestu.blogspot.cz