TOPINKA NEJEN PRO CHLAPÁKY

2.2K

Konečně
nastalo to období, kdy si můžu hodit nohy hore a mezi chvílemi lenosti
také udělat něco více smysluplného než se jenom válet. Mateřská začala,
já zvládla konečně odmazat ty nejdůležitější resty a nyní se konečně
můžu oddávat přípravě na Vánoce a hlavně opět převzít velení nad naším
blogem (né že bych chtěla Frantu vynechat). Konečně jsem pánem svého
žaludku a opět začínám mít ten správný apetit, tak doufám, že i vy ho
oceníte. Co mám tedy pro Vás dnes nachystáno? Poctivou topinku z
domácího chleba s hummusem a pořádně výživnou náloží na vrchu!

Co budete potřebovat:

Na chleba:
  • 300 g hladké mouky,
  • 300 g špaldové mouky,
  • 500 ml vody,
  • 1 sáček droždí,
  • 3 lžičky soli,
  • 2 lžičky kmínu,
  • 1 lžička třtinového cukru.

Na hummus:

  • 400 g naložené cizrny,
  • 100 g sušených rajčat,
  • 1 červená kapie,
  • šťáva z 1/2 citrónu,
  • 1 lžíce oleje z naložených sušených rajčat (lze použít i olivový olej),
  • 1 stroužek česneku,
  • sůl, 
  • pepř.

Nahoru:

  • avokádo,
  • 1/2 citrónu,
  • 100 g sušených rajčat,
  • vejce (dle počtu topinek – na každou jedno)
Chléb si upečeme dle postupu pro VYCHYTANÝ DOMÁCÍ CHLÉB z minulého měsíce. Na topinky je nejlepší použít chléb několik dní odleželý, aby dobře křupal. Chléb opékáme v toustovači.


Nejprve si připravíme pečenou papriku. Omytou papriku vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme ji do trouby předehřáté na 250 °C. Papriku pečeme 8 minut. Po upečení ji ještě horkou vložíme do mísy překryté fresh folií a necháme ji pod ní vypotit 10 – 15 minut. Když je paprika dobře spařená, oloupeme ji a nakrájíme na menší kousky. Dále budeme pokračovat hummusem. Do misky vložíme scezenou cizrnu a rozmixujeme ji do hladka. Poté přidáme sušená rajčata, nakrájenou papriku, šťávu z citrónu, olej, prolisovaný česnek a dle chuti sůl a pepř. Vše rozmixujeme, tak aby se ingredience dobře prolnuly. Hummus namažeme na topinky a na vrch dáme na plátky nastrouhané, citrónem pokapané avokádo, nakrájená sušená rajčata a ztracené vejce (Do vroucí, mírně osolené a ooctované vody ponoříme naběračku, kterou necháme řádně prohřát. Poté do ní vyklepneme vejce a vaříme cca 4 minuty tak, aby žloutek uvnitř zůstal tekutý). Na závěr vejce mírně posolíme voilá a můžeme podávat.

Doba přípravy 30 minut s náročností 2/5 (zvýšená náročnost je z důvodu ztraceného vejcete, které může někomu dělat potíže)

Zapojte se do konverzace

  1. Veronika says:

    Vypadá to skvěle!

  2. Helena Davidová says:

    Dokonalé! Markét, určitě vyzkouším hummus s rajčaty podle tebe, tak jsem ho ještě nedělala.
    Posílám pozdravy, Helena

    1. Markéta says:

      Budeme rádi když dáš vědět, jaký měl u Vás úspěch!

  3. lifeinpicturesbylu says:

    Mnaaaam to musim vyskusat 🙂
    LIFE IN PICTURES BY LU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena