SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 65: ČOČKA NA KYSELO

1.9K
Ač si to chceme připustit nebo ne, peníze vládnou světu a jen hrstka z nás dokáže existovat bez nich. My mezi ně tedy nepatříme a ač se snažíme být skromní, musíme si přiznat, že jich nikdy nemáme dost! Co si budeme povídat, nějaká ta kačka navíc se vždycky hodí a tak jsme ani letos nechtěli nechat nic náhodě a na oběd přichystali tradiční český novoroční pokrm, který má nějakým zázrakem zajistit pro svého konzumenta dostatek peněz. Navíc se říká, že čím víc jí sníme, tím bohatší v novém roce budeme. A tak jelikož cítíme velké výdaje příští rok, raději jsme nic nepodcenili a třikrát si přidali! Potom jsme jen padli na záda a nyní čekáme, až se peníze začnou hrnout!   

Co budete potřebovat (5 osob):
  • 300 g čočky, 
  • sůl,
  • 25 g másla,
  • 40 g cibulky + 20 g na vrch,
  • 25 g mouky,
  • citrónovou šťávu, 
  • tlučený pepř,
  • ocet,
  • 5 kyselých okurek.
Recept podle Sandtnerky:
Přebranou čočku opereme a dáme vařit se studenou změkčenou vodou. (Necháme ji bobtnati.) Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme, na čočku nalijeme čistou, změkčenou horkou vodu a pod poklicí ji uvaříme do měkka jako hrách. Mezitím si připravíme máslovou jíšku s cibulkou, měkkou čočku i s vodou do ni vložíme, zamícháme, přisolíme a ještě chvíli povaříme. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu, pepř a ocet, dobře zamícháme, dáme na mísu, posypeme smaženou cibulkou a ozdobíme kyselými okurkami. 
Čočku jsme uvařili dle postupu paní Sandtnerové s tím rozdílem, že jsme jíšku zadělávali bez cibulky a cibulku použili pouze navrch. Jako přílohu k ní jsme zvolili uzené, které jsme 2 hodiny vařili v páře.
Doba přípravy 45 minut + 2 hodiny namáčení s náročností 1/5.
 

Zapojte se do konverzace

  1. Martina says:

    A já, že jsme pořád tak chudí ☺☺☺ Čočku nevařím, tak že by to bylo tím ? ☺☺☺
    Děkuji za inspiraci, určitě recept vyzkouším. Martina
    A mnoho zdraví do nového roku!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena