O Vánocích se Franta s dárkem opět vytáhnul! Jelikož usoudil, že ta naše starožitná Sandtnerka by si už zasloužila odejít do knižního důchodu, rozhodl se prochodit liberecké antikvariáty, aby v jednom z nich sehnal totožný opis této kuchařky. Knihu mi daroval pod stromeček a já teď vařím podle ní. Nemohu přeci dopustit, aby se ten náš rodinný poklad zcela rozpadnout!
Když jsem knihu pečlivěji zkoumala, abych zjistila, zda jsou recepty s tou naší původní knihou shodné, všimla jsem si zajímavých poznámek předchozího majitele. Slova jako výtečné, vynikající a skvělé jasně naznačovaly, které recepty jsou opravdovými favority. Díky tomu, že jsme snad žádný z nich zatím nezkoušeli, bylo jasné, že právě tyto recepty budou jedny z prvních, které zavítají do naší kuchyně. Dnes tak přišel ten správný čas na to, abychom se do těchto receptů pustili a to, který přijde na řadu jako první, jsme věděli naprosto přesně. Vsadili jsme na neodolatelnou poznámku “výtečná křenová omáčka.”
Co budete potřebovat (pro 5 osob):
- 1/2 litru sladké smetany,
- sůl,
- 3/16 l smetany,
- 30 g mouky,
- 30 g křenu,
- 20 g cukru,
- 10 g mandlí.
Recept podle Sandtnerky:
Do vařící osolené smetany nalijeme studenou smetanu s umíchanou moukou a stále míchajíce ji povaříme. Pak zamícháme do omáčky cukr, strouhaný křen, dobře usekané, oloupané mandle a omáčku hned podáváme.
Recept je tak dobrý, že na něm není co měnit! My jsme navíc přidali vařené hovězí maso, které s domácími kynutými knedlíky vykouzlily nezapomenutelný nedělní oběd.
Doba přípravy 30 minut s náročností 0/5.
3/16 l mě dostaly 😳
Už se vidím, jak to , já poctivka, odměřuju 🤔🤔
Taky mě ty její míry nepřestávají překvapovat! 🙂
Děkuji moc za návštěvu :o), kochám se u Vás a kochám a určitě vyzkouším, vyrostla jsem na koprovce, cibulačce, hřibovce i křenovce :o), už se těším, přeji krásné jaro
No tomu říkám nádhera!
Mńam!