DEZERT
Co budete potřebovat:
Aperol cake:
- 150 g hladké mouky,
- 1 vejce,
- 150 g cukru,
- 2 lžíce kakaa,
- 80 g másla,
- 1/2 balíčku kypřícího prášku,
- kůra z jednoho bio pomeranče,
- 1 panák Aperolu.
- 220 ml smetany na šlehání,
- 140 g hořké čokolády,
- 1 sáček smetana fix.
Smetanu přivedeme k varu, poté ji odstavíme a za stálého míchání v ní rozpustíme čokoládu. Směs přelijeme do uzavíratelné misky a necháme ji přes noc stuhnout. Druhý den přidáme ztužovač šlehačky a tyčovým mixérem vyšleháme do čokoládové pěny.
- 2 hrsti máty,
- 400 ml plnotučného mléka,
- 100 ml smetany na šlehání,
- 6 žloutků,
- 100 g moučkového cukru,
- špetka pepře.
Mátu očistíme a nasekáme na drobno. Na plotně přivedeme k varu mléko se smetanou. Poté vložíme mátu a vaříme 3 minuty. Směs odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme stát. Mezitím si v horké lázni vyšleháme žloutky s cukrem a špetkou pepře do husté pěny. Poté do ní za stálého míchání přiléváme po troškách mátovou směs a šleháme při teplotě min. 70 °C do zhoustnutí (cca 15 minut). Když směs zhoustne, je nutné ji rychle zchladit v ledové vodní lázni. Vychladlou směs přelijeme do uzavíratelné misky a dáme ji do mrazničky zamrazit.
DRINK
- 1/2 vody,
- 20 g cukru,
- 2 pomeranče,
- 4 lístky želatiny,
- 1 bio citrón.