Letošním hitem v naší kuchyni se stala kopřiva! Máme jí totiž tak rádi, že ji cpeme, kam se dá, a protože kopřiva pomalu žene do květu, vzniká v těchto dnech poslední možnost si z ní něco přichystat. Když jsme tedy přemýšleli nad dnešním receptem, bylo jasné, že musíme tuto poslední možnost využít plnými doušky. Je neděle, a tak nás opět čekala další Sandtnerkovská výzva. Najít však recept, ze kterého by tato bylina koukala na první pohled, není i přes skutečnost, že ji paní Sandtnerová ve svých receptech používá ráda, až tak jednoduché, proto jsme si dnešní výzvu trochu přizpůsobili naší chuti. V těchto parných dnech nás hned na první pohled zaujal recept na špenátový nákyp a nám se to vyloženě hodilo do krámu. Proč nezaměnit špenát za kopřivu a udělat tak svěží nákyp se špenátem z kopřiv?
Co budete potřebovat (pro 4 osoby):
- 500 g špenátu,
- 40 g másla,
- 40 g hladké mouky,
- 20 g cibule,
- 1/4 l mléka,
- sůl,
- pepř,
- 5 vajec,
- 80 g parmezánského sýra.
Recept podle Sandtnerky:
- Kopřivy je dobré natrhat dříve a nechat je v košíku odležet, aby vylezli všichni brouci.