Aby mohla paní a pán domu obdělávat svou léty vybudovanou zahrádku, vládneme o víkendu v kuchyni my. A ač se to nezdá zvyknout si na nový systém a novou kuchyň, která je vskutku obřích rozměrů, nám dává trochu zabrat. Naše vaření se tak v posledních dnech stává ryzím neplešením a naše výtvory tak vskutku osobité. Dnešní karbanátky jsou tomu zářným příkladem. Výzva v podobě nevyzkoušeného receptu v neznámé kuchyni, nám dala zabrat a proto dnes na závěr receptu očekávejte vyšší známku náročnosti jídla, než je u nás obvyklé!
- 1 květák,
- 300 g brambor,
- 1 houska,
- 3 lžíce mléka, 1 vejce,
- 100 g šunky,
- 100 – 200 g strouhané housky,
- sůl.
Recept podle Sandtnerky:
- Rozhodně přidejte bylinky a neztratí se ani sušený česnek. Karbanátky tak budou mnohem více šmrncovnější.
- Nebojte se použít do směsi strouhanku, jinak Vám těsto nebude držet a vzejde Vám z toho akorát osmažená drobenka jako nám z prvního pokusu.
- Jako příloha se hodí kaše a listový špenát podušený na česneku.
Mňam, ty zbožňuju!
A jak to máš krásně nafoceno, úplně s emi sbíhají sliny
Díky moc! Určitě vyzkoušej a dej vědět jak chutnaly 😉