Jak už to tak bývá, i u nás v rodině platí heslo musíme si pomáhat, a tak když mi onehdy volal bratránek, že potřebuje pomoct udělat pro kamaráda dárek a neví si s tím moc rady, padl úkol pomoci na mne. Za vytrhnutý trn z paty jsem obdržela tažku plnou ovoce a já se nemohla dočkat až se jím zpráskám! Tažce jednoznačně vévodil velký ananas, který když mě vidět tak záhadně zezelenal. No, on už byl zelený asi předtím, ale to ničemu nevadilo. Využití, které jsem pro něj totiž našla nebylo na jeho barvě závislé, a tak ho ani bezpečnostní maskování neuchránilo před jeho krutým osudem, který skončil ugrilováním.
Co budete potřebovat (pro 4 osoby):
- 1 ananas,
- 100 g másla,
- 200 g medu,
- 1 lžička ovoce.
Ananas nakrájíme na trojúhelníky, potřeme jej rozpuštěným máslem a naskládáme na rozpálený gril. Grilujeme jej 4 minut z každé strany. Takto ugrilovaný ananas dáme na talířek polijeme jej medem a lehce posypeme skořicí.
Doba přípravy 10 minut (+ příprava grilu) s náročností 0/5.
Grilovaný ananás je dobrota, vyskúšam aj túto verziu 🙂
Je to vážně dobrota, na každé grilování už chodíme s ananasem!
Tak to mě dostalo, jednoduchost a určitě to je ve výsledku skvělé!!! Krásné léto nejen u plotny 🙂 Ivana
Určitě stojí za vyzkoušení, budete nadšená 😉