Možná je to tím zlomovým 30. rokem, možná je to tím, že jsem se po 6ti letech opět vrátila na pár měsíců k rodičům do mého rodného města Chrastavy. Ať tak či onak, nějak mě to v poslední době nutí vzpomínat na ty staré dobré časy. Na to jak jsme bydleli ve krásné vile s letitou zahradou, ovocným sadem, zeleninovou zahrádkou, slepičárnou a králíkárnou. Na to jak táta honil po dvorku obří krůtu a na to jak děda stahoval králíky. Byla to doby, kdy jsme králíky jedli poměrně často a možná nám už i lezli ušima! Tehdy jsem jimi opovrhovala a ani by mě nenapadlo, že po skoro 20ti letech bude králík tak vážené zboží, které na se na našem talíři objeví tak maximálně jednou do roka. Králík se stal pochutinou, kterou dnes není lehké sehnat a když už se k němu dostaneme je to jídlo hodné svátečního dne, jako právě dnes!
- 2,5 kg králíka,
- 2 cibule,
- 3 větší stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla,
- dijonská hořčice,
- plná lžíce kmínu,
- sůl.
- 1,5 kg brambor ve slupce,
- 250 g hrubé krupice,
- 250 g hrubé mouky,
- 1 vejce,
- 2 lžičky soli.
- 1 dýně hokkaido,
- 1 velká cibule,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 1 lžíce kmínu,
- máslo,
- ocet,
- cukr,
- sůl.
Dýňové zelí jsem už dlouho neměla, mňam 🙂
Nela z blogu Růžová rtěnka