- 3/8 litru vody neb mléka,
- 110 g másla,
- 220 g krupičkové mouky,
- 4 vejce.
na krém:
- 1/8 l šlehané smetany,
- 2 bílky,
- 120 g cukru.
Recept podle Sandtnerky:
- 3 řepy,
- 1 menší křen,
- 150 ml bílého jogurtu,
- sůl,
- pepř.
uvaříme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme jogurt a dle chuti
nastrouhaný křen. Dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme.
Co budete potřebovat:
- 500 g mletého hovězího,
- 500 g mletého vepřového,
- 1 vejce,
- 2 rohlíky nebo housky,
- 1 menší cibule,
- 1 velký stroužek česneku,
- 1 mrkev,
- 1/2 cukety,
- 1 lžíce oregana,
- 1 lžíce sekané petrželky,
- 1 lžíce sekané pažitky,
- 1 lžička saturejky,
- sůl,
- pepř.
Mleté maso dáme do mísy. Poté si v masovém strojku umelu cibuli, česnek a v mléce namočenou housku a vše přidám k masu. Dále přidám bylinky, vejce, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev a na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu. Dle chuti dosolíme a dopepříme a vše řádně promísíme.
- 1 kg krůtích prsou na roládu,
- 300 g sušených rajčat,
- 350 g zelených oliv,
- hrst sekaného čerstvého oregana,
- hrst překrájené bazalky,
- olivový olej,
- dijonská hořčice,
- sůl,
- pepř.
Krůtí prsa rozřežeme na pláty, naklepeme, posolíme, namažeme z jedné strany hořčicí a nasypu na ně pokrájenou směs ze sušených naložených rajčat, oliv a bylin. Pevně roládu zarolujeme, obvážeme provázkem a dáme na pekáč. Roládu podlijeme vlažnou vodou s trochou olivového oleje, přikryjeme víkem a dáme péct na 130 °C 40 minut a poté dopečeme na 160 °C ještě 15 minut. V závěru sundáme víko a dopečeme do barvy.
Nádhera. Krásné dny, M.
Dokonale
Děkujeme!